Antena 3 CNN Actualitate Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal doi oameni în tragedia din 2 Mai, ar putea să fie reluat de la zero 

Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal doi oameni în tragedia din 2 Mai, ar putea să fie reluat de la zero 

Procesul lui Vlad Pascu ar putea să fie reluat de la zero dacă, zilele următoare, Consiliul Superior al Magistraturii va decide suspendarea judecătoarei. 

de Georgiana Murgilă    |    20 Apr 2024   •   12:52

Astfel, dacă decizia este nefavorabilă pentru Ancuţa Popoviciu, un alt judecător va prelua cazul şi, implicit, ar putea relua audierile martorilor şi administrarea probelor. 

Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea relua de la zero, în cazul în care secția de judecători în materie disciplinară va decide săptămâna viitoare să o suspende din funcție pe Ancuța Popovici.

Aceasta este judecătoarea contraversată despre care s-au spus foarte multe lucruri, având în vedere că în sala de judecată l-a întrebat pe tatăl lui Sebi dacă fiul său, ucis în accentul de la 2 Mai, se află prezent în sala de judecată. 

Inspecția judiciară a cerut suspendarea ei din funcție, având în vedere că ei consideră faptul că ea a comis o abatere disciplinară, respectiv exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Data trecută când ar fi trebuit să ia o decizie CSM în legătură cu ea, s-a decis amânarea audierii sale și implicit a luării unei decizii în cazul său, având în vedere că judecătoarea Ancuţa Popoviciu a cerut un nou termen pentru a-și angaja un avocat și pentru a se apăra cum trebuie în fața acuzațiilor care vin din partea Inspecției judiciare. 

Asta înseamnă că zilele viitoare femeia va fi audiată fizic sau prin videoconferință de către superiorii ei, care vor decide dacă o suspendă sau nu din funcție. 

Între timp, femeia a cerut abținerea ei din judecarea procesului lui Vlad Pascu, însă această solicitare a fost respinsă de colegii judecători.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close