Antena 3 CNN Actualitate Procesul de corupţie al primarului Falcă s-a încheiat: Avocaţii săi au cerut achitarea, soluţia se dă pe 14 mai

Procesul de corupţie al primarului Falcă s-a încheiat: Avocaţii săi au cerut achitarea, soluţia se dă pe 14 mai

Procesul de corupţie al primarului Falcă s-a încheiat: Avocaţii săi au cerut achitarea, soluţia se dă pe 14 mai
Sursa foto: Foto: aradon.ro
07 Mai 2012   •   19:30

Procesul în care primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este acuzat de fapte de corupţie s-a încheiat, luni, la Tribunalul Alba, unde avocaţii edilului au cerut achitarea, din lipsă de probe, informează Mediafax. Instanţa urmează să pronunţe soluţia în 14 mai.
   
La Tribunalul Alba a avut loc, luni, ultima înfăţişare în procesul în care primarul de Arad, Gheorghe Falcă, este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, edilul fiind prezent în faţa instanţei.
   
Gheorghiţă Mateuţ, avocatul principal al lui Falcă, a cerut achitarea.
   
"Am depus pledoaria finală şi s-au prezentat concluziile. Am cerut achitarea pe motiv că cele două fapte de care este acuzat Gheorghe Falcă, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu, nu au existat. Nu există nicio dovadă că a comis aceste fapte", a declarat avocatul Mateuţ.
   
Conform sursei citate, instanţa a rămas în pronunţare şi urmează să prezinte soluţia în 14 mai.
   
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.
   
Gheorghe Falcă este judecat din 2007 pentru o tranzacţie imobiliară suspectă făcută în anul 2005.
   
Alături de Gheorghe Falcă au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme, şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad.
   
Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar fi primit de la Francisc Demeter şi de la Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decât apartamentul dat la schimb. Această tranzacţie s-ar fi efectuat pentru ca, în schimb, primarul Falcă să-i favorizeze pe cei doi presupuşi mituitori în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului.
  

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close