Antena 3 CNN Actualitate Procesul Fondului Naţional de Acumulare, amânat pentru 10 decembrie

Procesul Fondului Naţional de Acumulare, amânat pentru 10 decembrie

Procesul Fondului Naţional de Acumulare, amânat pentru 10 decembrie
05 Noi 2008   •   13:36

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat din nou judecarea procesului privind Fondul Naţional de Acumulare, din cauza unor probleme de procedură. Nu au fost citaţi o parte dintre cei implicaţi în cauză. În acest dosar, instanţa a condamnat-o deja pe Ioana Maria Vlas, la opt ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Vlas a cerut azi reducerea pedepsei la 7 ani şi mai ales modificarea programului de supraveghere.
Ioana Maria Vlas a atacat sentinţa Tribunalului Bucureşti şi a cerut instanţei să se revină la condamnarea primită iniţial, înainte de rejudecarea dosarului.
Vlas a cerut Curţii de Apel Bucureşti şi modificarea programului de supraveghere, pe motiv că măsurile luate de poliţie îi afectează viaţa cotidiană. În opinia sa, este anormal să fie urmărită 24 de ore din 24 şi să raporteze oriunde ar pleca.
Legea dă posibilitatea poliţiei să modifice programul de supraveghere, pentru că nu este un lucru impus de instanţă, spun magistraţii. Procurorul de şedinţă a anunţat că renunţă la o parte din motivele pentru care a atacat sentinţa Tribunalului Bucureşti numai referitor la latura penală a cauzei, renunţând la criticile legate de despăgubiri.
Totodată, investitorii au cerut ca CEC-ul să fie citat şi în această fază a procesului. Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie în această privinţă şi să reia procesul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare, în 10 decembrie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close