Antena 3 CNN Actualitate Procesul în care Iohannis contestă raportul ANI privind conflictul de interese a fost SUSPENDAT

Procesul în care Iohannis contestă raportul ANI privind conflictul de interese a fost SUSPENDAT

Procesul în care Iohannis contestă raportul ANI privind conflictul de interese a fost SUSPENDAT
19 Mar 2014   •   19:27

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, miercuri, suspendarea procesului în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contestă un raport al ANI privind un conflict de interese deoarece Parchetul ICCJ desfăşoară o urmărire penală pentru aceleaşi fapte, informează Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, că magistraţii Curţii au decis să suspende procesul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contestă un raport al ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat întrucât semnase, ca edil, un contract cu tipografia deţinută de FDGR, al cărui preşedinte era la acea dată.
   
Muntean a explicat că Agenţia Naţională de Integritate a cerut suspendarea judecării dosarului, pentru că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru aceleaşi fapte care fac obiectul acestui dosar.
   
Potrivit sursei citate, instanţa nu a definit prin hotărârea de miercuri un termen pentru suspendarea judecării cauzei, urmând să facă, după o anumită perioadă, o verificare privind acest dosar.
   
În august 2013, ANI a cerut Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis pentru conflict de interese în cazul unui contract semnat în decembrie 2010, din postura de primar al municipiului Sibiu, cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era.
   
"Obiectul contractului semnat cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ şi penal de către Klaus-Werner Iohannis constituie servicii de informare şi publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operaţional: Creşterea Competitivităţii Economice 2007 - 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 ?Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public?", preciza ANI.
   
Inspectorii de integritate mai susţineau că Iohannis a aprobat, în perioada ianuarie - iunie 2011, trei facturi fiscale în vederea efectuării plăţilor către prestator, respectiv societatea Tipografia Honterus.
 

×
Subiecte în articol: ANI conflict de interese Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close