Antena 3 CNN Actualitate Veste dură pentru Ion Iliescu. Anunțul oficial făcut în urmă cu puțin timp

Veste dură pentru Ion Iliescu. Anunțul oficial făcut în urmă cu puțin timp

Veste dură pentru Ion Iliescu. Anunțul oficial făcut în urmă cu puțin timp
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Iun 2017   •   15:48

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, marţi, de procurorii Parchetului instanţei supreme în dosarul mineriadei din 1990, potrivit unor surse judiciare, citate de News.ro.

De asemenea, în acest dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane audiate şi puse sub inculpare, de-a lungul timpului.

Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 15 mai, fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Petre Roman au fost audiaţi la Parchetul instanţei supreme în dosarul mineriadei din 1990, ambii având calitatea de inculpat şi fiind citaţi în legătură cu extinderea urmăririi penale

Ion Iliescu și Petre Roman sunt acuzaţi de anchetatori că au organizat și coordonat un atac generalizat și sistematic împotriva unei populații civile şi a manifestanților adunaţi în Piața Universității din București între 13-15 iunie 1990.

Reprimarea violentă a manifestaţiei a fost soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Alături de cei doi, în dosarul Mineriadei mai sunt urmăriţi penali şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu, dar şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Petre Roman Ion Iliescu mineriada
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close