Antena 3 CNN Actualitate Procuroare mazilită la ordin. Plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi

Procuroare mazilită la ordin. Plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi

Procuroare mazilită la ordin. Plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi
29 Aug 2018   •   14:00

Fostul procuror DNA Mariana Alexandru, în prezent consilierul şefului DIICOT, a avut la DNA un dosar de corupţie în urmă cu 4 ani, clasat recent, întrucât fapta nu există. 

Procurorul Mariana Alexandru, în anul 2014, când instrumenta dosarul Gala Bute - ea fiind cea care a infirmat soluţia iniţială dată în cauză - a plecat din DNA prin semnarea deciziei de pensionare, înainte de a fi luată o decizie privind anchetarea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. 

Procurorul ar fi plecat cu lacrimi în ochi, potrivit martorilor, iar în aceeași zi i-a fost întocmit dosarul penal. 

La acea dată, Laura Codruța Kovesi spune că pensionarea Marianei Alexandru a fost decizia ”personală a doamnei procuror, o decizie pur personală”.

După patru ani, în urma unui control al Inspecției Judiciare, Mariana Alexandru a aflat că a avut respectivul dosar, pentru că ar fi sustras documente dintr-un dosar. Potrivit surselor Antena 3, acum s-ar dori schimbarea ordonanței de clasare, din ”fapta nu există” în ”fapta nu este prevăzută în Codul Penal”.

Mariana Alexandru a decis să facă o plângere la Inspecția Judiciară împotriva Laurei Codruța Kovesi, Danei Tițian și a lui Marius Iacob, pentru imixtiune.

×
Subiecte în articol: DNA Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close