Antena 3 CNN Actualitate Procurorul lui Clotilde Armand, despre dosarul alegerilor de la sectorul 1: "Există fraudă la nivelul secţiilor"

Procurorul lui Clotilde Armand, despre dosarul alegerilor de la sectorul 1: "Există fraudă la nivelul secţiilor"

Anunţ neaşteptat făcut în dosarul presupuselor fraude ale alegerilor de la sectorul 1: "există fraude".

Procurorul lui Clotilde Armand, despre dosarul alegerilor de la sectorul 1: "Există fraudă la nivelul secţiilor"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2021   •   15:37

Procurorul care anchetează dosarul a spus, în premieră, că "există fraude la nivelul secţiilor de vot", potrivit Kanal D.

Procorurul de caz: Ce au votat cetăţenii nu a fost şi consemnat

"S-au încălcat nişte dispoziţii pentru că intrarea în acea sală trebuia făcută în anumite condiţii şi ceea ce au votat cetăţenii nu a fost şi consemnat.

Cine se face vinovat să fie tras la răspundere?", a spus procurorul de caz Sorin Iasinovschi, într-un interviu televizat.

De asemenea, întrebat dacă până astăzi există fraudă în acest caz, el răspunde: "La nivelul secţiilor, există".

Astfel, procurorul de caz din acest dosar a ieşit public înainte de finalizarea rechizitoriului şi spune că a fost fraudă în acest caz şi ce au votat oamenii nu se regăseşe în procesele-verbale.

Afirmaţiile procurorului de caz Sorin Iasinovschi confirmă informaţiile pe surse prezentate, anterior, de Antena 3.

Mihai Drăgan, avocatul fostului primar de la sectorul 1, Dan Tudorache, spune că afirmaţiile procurorului de caz sunt grave, mai ales că dosarul nu este gata.

Avocat: De la unele secţii de votare nu există în acest moment niciun sac

"Dosarul nu e finalizat. Afirmaţiile sale sunt foarte grave şi puternice.

(...) Avem informaţii din interiorul anchetei că de la anumite secţii de votare nu există în acest moment niciun sac. Sacii nu pot fi aruncaţi în lipsa unor procese-verbale", a adăugat avocatul Mihai Drăgan, marţi, la Antena 3.

În februarie, un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din septembrie 2020, pentru funcţia de primar al sectorului 1, câştigate de Clotilde Armand (USR) în faţa lui Daniel Tudorache (PSD).

Parchetul General, reacţie în cazul alegerilor de la sectorul 1: Nu s-a putut stabili o diferenţă de voturi între Tudorache şi Armand

Procurorii de la Parchetul General nu au putut stabili o diferenţă de voturi la alegerile de la sectorul 1, între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand, astfel că ancheta nu s-a terminat, iar termenul a fost prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei.

Instituția spune, într-un comunicat remis presei, că din verificările făcute până acum nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi - Clotilde Armand și Dan Tudorache.

De ce s-au renumărat voturile la sectorul 1

Procurorul Sorin Iaşinovschi a deschis un dosar penal în acest caz, fiind începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Dosarul a fost deschis după ce PSD a depus, în 2 octombrie 2020, o plângere penală la SIIJ, în care reclama fapte penale care ar fi fost comise de către preşedintele USR, Dan Barna, Andrei Nicolaescu - membru USR şi de către Nicolae Sprîncu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

Potrivit ordonanţei întocmite de procurorul Sorin Iaşinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare şi complementare utilizate la secţiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1. 

De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate şi nule de la cele 166 secţii de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci aflaţi în custodia Tribunalului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand frauda Sector 1 alegeri
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close