Antena 3 CNN Actualitate Porcurorii DNA, pregătiți de FBI pentru a combate corupția din România. Ce vor învăța românii de la americani

Porcurorii DNA, pregătiți de FBI pentru a combate corupția din România. Ce vor învăța românii de la americani

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor fi pregătiți de Biroul Federal de Investigații pentru a combate eficient corupția de la noi din țară.

Porcurorii DNA, pregătiți de FBI pentru a combate corupția din România. Ce vor învăța românii de la americani
Sursa foto: Gettyimages | urbazon
de Ioana Mircea    |    16 Iun 2023   •   08:55

FBI va pregăti Direcția Națională Anticorupție în vederea combaterii corupției din România, prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologiilor inovatoare pentru a combate corupția. 

Anunțul a fost făcut de DNA, după o întrevedere care a avut loc miercuri între șeful Direcției, Marius Voineag și ataşatul legal al FBI din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Procurorul-șef al DNA a subliniat faptul că fenomenul corupției afectează dezvoltarea societății românești în toate domeniile sale: economic, social, politic, ceea ce poate conduce, printre alte, la scăderea încrederii publice în democrație și la îndepărtarea de valorile europene și Nord-Atlantice.

Citește și: FACIAS, plângere către DNA pentru "tunul" cu măști anti-covid. Prejudiciul constatat: 28,8 milioane de dolari

Pentru ca DNA să își îndeplinească misiunea de combatere a corupției la nivel înalt, un punct central al viziunii manageriale îl reprezintă utilizarea eficientă a resurselor organizației în vederea atingerii potențialului de performanță al acesteia. În realizarea acestui obiectiv, FBI va acorda sprijin direcției prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologiilor inovatoare, se arată comunicatul DNA, potrivit hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: coruptie DNA FBI
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close