Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DNA au descins la Primăria condusă de Nicușor Dan

Procurorii DNA au descins la Primăria condusă de Nicușor Dan

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la Primăria Generală a Capitalei.

de Radu Tiliță    |    11 Iul 2023   •   11:16

Din primele informații, ar fi vorba despre o anchetă care are legătură cu mai multe avize date în mod ilegal.

În această dimineață, șapte angajați ai Direcției Naționale Anticorupție au descins la Primăria Capitalei. Aceștia au mers direct în biroul primarului Nicușor Dan, însă acesta nu se afla, la acel moment, în cadrul instituției.

Ulterior aceștia au mers în biroul administratorului-public, Diana Pungă, un nume despre care se știe că, încă de la începutul mandatului, au fost legate numeroase scandaluri. Diana Pungă este city-managerul Capitalei, numită, prin ordin direct, de Nicușor Dan. Acolo, procurorii au verificat o parte din documentația din cadrul departamentului. 

Mai apoi, angajații DNA au mers la corpul de control al primarului, unde au fost purtate mai multe discuții. 

Biroul unde s-au oprit procurorii a fost cel al noului arhitect-șef al Capitalei, Matei Damian. De fapt, acesta ar cel vizat de descinderea procurorilor. Pe numele lui a existat, în urmă cu o lună, o plângere penală depusă de fostul arhitect-șef.

Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții au făcut mai multe controale în Primăria Capitalei după această plângere penală și au descoperit aproximativ 260 de autorizații și avize semnate de Matei Damian fără dreptul de a fi validate de către acesta.

„La această oră se desfășoară un control al procurorilor DNA la sediul Primăriei Municipiului București care vizează mai multe Direcții din instituție. Obiectul controlului nu a fost comunicat reprezentanților Municipalității”, transmite Primăria Capitalei.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primaria capitalei
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close