Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au început urmărirea penală împotriva Spitalului "Panait Sârbu" (VIDEO)

Procurorii au început urmărirea penală împotriva Spitalului "Panait Sârbu" (VIDEO)

Procurorii au început urmărirea penală împotriva Spitalului "Panait Sârbu" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Aug 2010   •   17:11

Ancheta în cazul incendiului de Maternitatea Giuleşti continuă. Procurorul şef Marius Iacob a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva Spitalului "Panait Sârbu", sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

"Sunt indicii cu privire la încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a regelmentărilor privind luarea măsurilor în cazul unor incendii", a declarat Marius Iacob.

Procurorul a precizat că sancţiunile pot merge până la desfiinţarea unităţii sanitare.

Marius Iacob a mai anunţat, miercuri, că la dosar a fost depusă o asigurare medicală de malpraxis pentru spitalul "Panait Sârbu" în valoare de 500.000 de e    uro, care a fost încheiată în cursul anului trecut.

Asistenta Florentina Cîrstea, cea care avea în responsabilitate salonul care a ars şi care a lipsit timp de 12 minute în momentul producerii incendiului, a fost arestată preventiv, marţi, pentru 29 de zile.



Antena3.ro


×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close