Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Patriciu. El şi-ar fi însuşit 85 de milioane dolari

Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Patriciu. El şi-ar fi însuşit 85 de milioane dolari

Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Patriciu. El şi-ar fi însuşit 85 de milioane dolari
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    18 Iul 2012   •   16:15

Procurorii Parchetului General au cerut, miercuri, Tribunalului Bucureşti, condamnarea lui Dinu Patriciu la o pedeapsă spre maximul prevăzut de lege, respectiv 20 de ani de închisoare. Patriciu este acuzat de spălare de bani şi delapidare, în dosarul Rompetrol. Omul de afaceri şi-ar fi însuşit 85 de milioane de dolari.

De asemenea, reprezentantul Parchetului a cerut ca, prin decizia ce va fi pronunţată, judecătorii să-l oblige pe Alexandru Bucşă să plătească, în solidar cu Dinu Patriciu, suma de 85 de milioane de dolari Ministerului Finanţelor Publice, informează Agerpres.

Procesul continuă cu pledoariile avocaţilor, după care vor lua cuvântul inculpaţii, iar instanţa poate rămâne în pronunţare în acest dosar.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a fost audiat pe 27 februarie, în calitate de martor în dosarul Rompetrol, el declarând în instanţă că a cumpărat acţiuni de la această companie, dar a fost o tranzacţie "modestă".

Pe 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Împreună cu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

O parte a dosarului se referă la modul în care Rompetrol a preluat o creanţă de 85 milioane de dolari, procurorii susţinând că aceasta trebuia încasată de statul român.
×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close