Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer ca legea salarizării să fie atacată la CCR

Procurorii cer ca legea salarizării să fie atacată la CCR

Procurorii cer ca legea salarizării să fie atacată la CCR
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iun 2017   •   14:16

Asociaţia Procurorilor din România (APR) cere preşedintelui Klaus Iohannis, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legii salarizării, precizând că aceasta creează o diferenţă de statut financiar între procurori şi judecători. 

"Asociaţia Procurorilor din România a sesizat preşedintele României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Avocatul Poporului în vederea exercitării de către aceştia a atribuţiilor de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea legilor înainte de promulgarea acestora, referitor la Legea - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Asociaţia Procurorilor din România consideră că este încălcat principiul constituţional al legalităţii în faţa legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferenţă de statut financiar între procurori şi judecători, subiecţi constituţionali cu statut identic", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Asociaţia Procurorilor din România. 

Potrivit sursei citate, adoptarea legii în forma sa actuală poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său. 

"Ţinem să subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituţională a reţinut că principiul egalităţii de drepturi se traduce prin reglementarea şi aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecţilor de drept aflaţi în situaţii juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituţionale, ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său", se mai precizează în comunicatul citat.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close