Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer instanţei arestarea preventivă a lui Vlădan, pentru omor deosebit de grav

Procurorii cer instanţei arestarea preventivă a lui Vlădan, pentru omor deosebit de grav

Procurorii cer instanţei arestarea preventivă a lui Vlădan, pentru omor deosebit de grav
Sursa foto: Foto: northcarolinapersonalinjurylawyerblog.com
de M.Z.    |    06 Mar 2012   •   17:25

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat, marţi, instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Vlădan, acuzat de omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, informează Agerpres.

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 5 martie, în jurul orei 17.30, inculpatul a executat mai multe focuri de armă asupra persoanelor aflate într-un salon de coafură situat în Bucureşti, unde lucra soţia sa, încercând să o ucidă pe aceasta", se arată într-un comunicat al PICCJ.

Sursa citată precizează că, în atacul realizat cu o armă de foc (pistol marca Glock de calibru 9 mm) inculpatul a ucis două persoane, care au decedat la faţa locului, una dintre ele fiind soţia sa, iar alte şase persoane au fost rănite şi transportate la două spitale de urgenţă.

Vlădan a fost reţinut în cursul nopţii de 5 spre 6 martie 2012, pentru 24 de ore, începând cu ora 1.30.

Gheorghe Vlădan este angajat al MAI din 2007, într-o structură auxiliară, deţinea arma legal din 2010 şi a fost testat psihologic ultima oară anul trecut, potrivit unui comunicat remis de Poliţia Capitalei.

"Arma în cauză este o armă personală, şi nu de serviciu, iar bărbatul se afla în timpul liber", se preciza în comunicatul transmis luni seara de DGPMB.

Vlădan, şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu-Policlinica MAI, acuzat de uciderea soţiei sale şi a unei alte femei, precum şi de rănirea altor şase persoane, a fost reţinut, luni noapte, de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan a intrat înarmat în coaforul unde lucra soţia sa. El a împuşcat-o mortal pe aceasta şi pe casiera unităţii, rănind apoi alte şase persoane.

"În urma atacului realizat cu o armă de foc (pistol marca Glock de calibru 9 mm), inculpatul a ucis pe victimele B.M. şi V.F., care au decedat la faţa locului, cea din urmă fiind soţia învinuitului, iar părţile vătămate, S.M., B.I. şi C.I.D., precum şi alte trei persoane au fost rănite şi transportate la două spitale care asigură servicii de urgenţă", a precizat sursa citată.

Agentul Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casiera coaforului şi unul în soţia sa, potrivit unor surse judicare.

Parchetul ICCJ a precizat că agentul Gheorghe Vlădean a tras un glonţ în soţie, care i-a lezat inima şi un plămân, în timp ce casiera a fost împuşcată de trei ori, fiindu-i lezat unul dintre plămâni.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close