Antena 3 Actualitate Procurorii cer o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani pentru Adrian Năstase, în Dosarul Zambaccian

Procurorii cer o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani pentru Adrian Năstase, în Dosarul Zambaccian

de S.T.    |    20 Mar 2012   •   10:50
Procurorii cer o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani pentru Adrian Năstase, în Dosarul Zambaccian
Sursa foto: Foto: Antena 3
Procurorii cer o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani pentru Adrian Năstase, în Dosarul Zambaccian. Fostul premier este acuzat în Dosarul Zambaccian de luare de mită în formă continuată şi şantaj. Soţia sa, Daniela Năstase, şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu sunt acuzate de fapte de corupţie în acelaşi dosar.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de prim-ministru, Adrian Năstase ar fi primit foloase necuvenite în valoare de  630.000 de euro.

Adrian Năstase a arătat în declaraţia dată în faţa instanţei la termenul din 27 februarie că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

La rândul ei, Daniela Năstase a spus că la un moment dat i-a dat două tranşe de bani lui Ioan Păun, de 15 şi, respectiv, 20.000 de dolari, bani cu care fostul consul trebuia să achiziţioneze plante chinezeşti din care să fie făcut medicamentul pentru mama sa, precum şi să plătească doctori specializaţi în boala mamei sale.

Irina Paula Jianu a arătat, în faţa instanţei, că nu a intervenit niciodată pentru Adrian sau Daniela Năstase, că nu a dat niciodată mită şi că a fost de două ori cu soţia fostului premier în China, în ambele situaţii cumpărând numeroase "suveniruri" şi nu "bunuri".

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Năstase, pentru luare de mită şi şantaj, pe soţia acestuia, Daniela Năstase, pentru complicitate la luare de mită şi şantaj, şi pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu, pentru dare de mită şi spălare bani.
.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close