Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DIICOT Brașov au reţinut 21 de persoane într-un dosar de trafic de droguri și falsificare de monedă

Procurorii DIICOT Brașov au reţinut 21 de persoane într-un dosar de trafic de droguri și falsificare de monedă

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Brașov au efectuat, miercuri, 28 de percheziții, în municipiile Brașov, Craiova, Ploiești şi în judeţul Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat bănuit de falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și trafic de droguri de risc și de mare risc.

Procurorii DIICOT Brașov au reţinut 21 de persoane într-un dosar de trafic de droguri și falsificare de monedă
Sursa foto: Sursa foto: DIICOT – Poliția Română
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2021   •   19:20

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov s-au sesizat din oficiu, în cursul lunii iulie 2020, după ce în județul Brașov, membrii unei grupări infracţionale organizată ar fi fost implicați în falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

Falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene

"Din investigații a reieșit faptul că o parte a membrilor grupării ar fi întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de statul român, respectiv bancnote din cupiura de 100 de lei, sens în care ar fi efectuat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

Un alt palier abordat ar fi fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care ar fi oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină) mai multor persoane. În perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării ar fi intenționat să pună în circulație 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate”, au transmis poliţiştii.

21 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov

"În urma perchezițiilor, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei”, mai spuns poliţiştii.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți în activități de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Craiova, Ploiești, Alba și București, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close