Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DIICOT Harghita cercetează 10 persoane pentru înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată

Procurorii DIICOT Harghita cercetează 10 persoane pentru înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată

Procurorii DIICOT Harghita cercetează 10 persoane pentru înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    20 Mar 2012   •   08:48
Procurorii DIICOT Harghita cercetează 10 persoane pentru înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată. Membrii grupării au pus în circulaţie pe raza judeţelor Mureş şi Harghita 13.000 de euro în bancnote contrafăcute.

Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vineri au fost prinse în trafic, în localitatea Sângeorgiu de Mureş, trei persoane din judeţul Satu Mare şi una din Maramureş care aveau 128 de bancnote străine contrafăcute.

Potrivit acestuia, 60 de bancnote din totalul celor 128 erau din cupiura 50 de euro, toate cu aceeaşi serie, iar 68 de bancnote erau din cupiura 100 de euro, toate cu aceeaşi serie.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele patru persoane au cumpărat bancnotele false, în valoare de 9.800 de euro, de la alte două persoane, ambele din Sângeorgiu de Mureş, cu care s-au întâlnit vineri seară. În schimbul bancnotelor false, una dintre cele două persoane a cerut 1.400 de lei şi două telefoane mobile, care au fost găsite asupra lor în momentul în care au fost prinşi de poliţişti.

Oamenii legii au percheziţionat locuinţa unuia dintre suspecţi, despre care se ştia că face afaceri cu bani falşi, la domiciuliul acestuia fiind găsită şi ridicată o imprimantă, precum şi suma de bani în lei rezultată în urma tranzacţiei.

Sâmbătă, poliţiştii de la SSCO Harghita, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, au identificat alte două persoane, din satul Lăureni, implicate în contrafacerea şi plasarea de bancnote străine şi autohtone.

Suspecţii au fost duşi la DIICOT în Miercurea Ciuc şi, în urma extinderii anchetei, s-a stabilit că doi dintre aceştia au contrafăcut, în perioada mai 2011- martie 2012, bancnote autohtone şi străine pe care le-au pus în circulaţie în judeţele Mureş, Harghita, Cluj şi Sibiu.

Şeful SCCO Harghita a precizat că acţiunea de urmărire şi prindere în flagrant a început în cursul lunii februarie, când au fost identificate în judeţ şi scoase din circulaţie şase bancnote contrafăcute, din cupiura 50 de euro.

Trei dintre suspecţi, respectiv Vasile Elec (36 de ani), Janos Kovacs (32 de ani) şi Boros Rafi (33 de ani), au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, duminică, de Tribunalul Harghita, iar ceilalţi au primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureş şi SCCO Harghita.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close