Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a instrumentat dispariţia Alexandrei, cercetat disciplinar

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a instrumentat dispariţia Alexandrei, cercetat disciplinar

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a instrumentat dispariţia Alexandrei, cercetat disciplinar
31 Iul 2019   •   15:27

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, a anunţat, miercuri, Inspecţia Judiciară. 

"În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare. 

Conform aceleiaşi surse, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă procuror
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close