Antena 3 CNN Actualitate Procurorul General al Franţei, primele informaţii despre atacurile teroriste de la Paris

Procurorul General al Franţei, primele informaţii despre atacurile teroriste de la Paris

Procurorul General al Franţei, primele informaţii despre atacurile teroriste de la Paris
14 Noi 2015   •   20:44

 Procurorul General al Franţei a explicat, într-o conferinţă de presă, sâmbătă, care a fost filmul evenimentelor de vineri, în care au murit 129 de persoane. 

 
Iată principalele declaraţii ale Procurorului General
 
Lupta împotriva terorismului este o preocupare a noastră, a tuturor. Toate serviciile de informaţii şi toate forţele de ordine din Franţa, anti-tero, toate serviciile sunt mobilizate 100% de luni întregi. 
 
Vorbim de moartea a peste 129 de persoane, bilanţ care pare că va creşte. 352 de persoane rănite, dintre care 92 în stare de urgenţă maximă.
 
La Paris a fost activată celula de criză a Parchetului parizian, care permite mobilizarea tuturor magistraţilor din secţia antitero, pentru a fi prezenţi în toate locurile unde trebuie desfăşurată ancheta. 22 de magistraţi ai Parchetului fac parte din această celulă.
 
Am deschis o anchetă în care acuzaţiile sunt de constituire a unei grupări criminale. Toţi ofiţerii poliţiei judiciare de pe teritoriul Franţei sunt, de asemenea, mobilizaţi. Investigaţiile sunt coordonate de unitatea antitero pariziană. 
 
În acest moment nu vă pot da foarte multe amănunte, adunăm mărturii, ca să înţelegem ce s-a întâmplat. Este imperios necesar acum să ţinem secrete anumite amănunte.
 
---
 
Cronologia oficială a evenimentelor, conform Procurorului General al Franţei
 
Evenimentele au început la ora 21:20, în timpul meciului amical de fotbal Franţa - Germania. Două explozii. Au existat două cadavre. Un kamikaze cu o vestă cu explozibil. Al doilea cadavru era al unui trecător care a fost atins de explozie. 
 
21:25 - în arodismentul 10, într-un bar şi un restaurant, mai multe persoane venite la bordul unui autovechiul negru au început să tragă cu arme Kalashnikov. Maşina este un Seat negru. 15 morţi şi 10 răniţi în stare critică. O a doua explozie s-a auzit mai târziu, aici a fost găsit un al doilea kamikaze, cu aceeaşi vestă cu explozibil.
 
21:32 - arodismentul 11, alte persoane au deschis focul, mai multe persoane decedate şi opt răniţi în stare critică. O maşină neagră, marca Seat. Arme de calibre diferite.
 
21:36 - un restaurant, tiruri de armă. 29 de morţi. Indivizii au venit la bordul unui Seat de culoare neagră. Nouă persoane în stare critică. Aici au fost găsite aproximativ 100 de cartuşe. Într-un alt restaurant, un kamikaze s-a aruncat în aer. Vestă identică cu precedentele.
 
21:40 - un VW Polo negru a parcat în faţa sălii de spectacole Batacland, trei indivizi cu armament de război au intrat în sală şi au deschis focul în plin asupra publicului care s-a adunat în faţa scenei. Atacatorii au evocat Siria şi Irakul. 
 
Serviciile noastre au intervenit în jurul orei 00:00, trei terorişti au murit, unul ucis de forţele noastre, în timp ce ceilalţi doi au acţionat, în momentul asaltului, dispozitivele explozive pe care le aveau. 
 
---
 
Nu pot să vă spun în acest moment mai multe despre modul în care s-au desfăşurat aceste atacuri. V-am dat doar o cronologie. 
 
Sunt trei echipe de terorişti coordonaţi la originea acestei barbarii. În cadrul efortului de a-i identifica pe autori, pe cei care au finanţat şi pe cei care au gândit, s-au făcut deja foarte mulţi paşi în anchetă şi le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acnehtă pentru profesionialsimul lor. 
 
În urma luării de ostatici de la Batacland, unul dintre terorişti a fost identificat după amprenta unui deget secţionat la locul tragediei. Era un francez cunoscut forţelor de ordine, un individ care nu a fost niciodată încercerat şi care a intrat în atenţia serviciilor secrete. 
 
Cât depre cadavrul kamikaze-ului care s-a aruncat în aer lângă Stade de France, s-a găsit un paşaport sirian. Acest individ nu este cunoscut forţelor de ordine. 
 
Se pare că cei şapte terorişti au folosit arme Kalashnikov şi dispozitive explozive identice, care aveau ca scop să omoare cât mai mulţi oameni. Fiecare terorist avea vestă explozivă care conţinea peroxid de azot şi alte substanţe, dar şi cuie. 
 
Cât despre finanţarea acestor atentate - pe camerele de supraveghere din Paris am identificat un vehicul Seat cu număr belgian, care a fost închiriat de un cetăţean francez cu reşedinţa în Belgia. Acesta a trecut pe la frontiera belgiană la bordul unei alte maşini, în care se găseau alte două persoane, cu reşedinţa în Bruxelles.
 
În Belgia a fost deschisă o anchetă paralelă, condusă de un magistrat antitero. Parchetul federal belgian ne-a anuntat arestare a trei indivizi, despre care nu vreau să vă dau detalii, pentru a proteja percheziţiile din Belgia, care sunt în plină desfăşurare. Sunt indivizi care nu erau în atenţia serviciilor. 
 
Atentatele au fost revendicate astăzi prin mai multe mesaje, de reprezentanţi ai ISIS. Aceste mesaje sunt verificate acum. 
 
Închei exprimând toată compasiunea pentru victime şi pentru familiile victimelor.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close