Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general al României, despre crima îngrozitoare din Caracal: „Când e pusă în pericol viața unei persoane, polițiștii pot interveni fără a aștepta autorizația judecătorului sau procurorului”

Procurorul general al României, despre crima îngrozitoare din Caracal: „Când e pusă în pericol viața unei persoane, polițiștii pot interveni fără a aștepta autorizația judecătorului sau procurorului”

Procurorul general al României, despre crima îngrozitoare din Caracal: „Când e pusă în pericol viața unei persoane, polițiștii pot interveni fără a aștepta autorizația judecătorului sau procurorului”
26 Iul 2019   •   17:20

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a vorbit la Antena 3 despre fetele ucise la Caracal și modul în care autoritățile au acționat în aceste cazuri. 

Procurorul a confirmat că Gheorghe Dincă, bărbatul care ar fi ucis fetele din Caracal, are un dosar la DIICOT constituit în urmă cu câteva zile după dispariția altei fete. „În acest moment analizăm posibilitatea ca prezentul dosar să fie preluat de către DIICOT și instrumentat”. 

„Nu am în acest moment datele exacte. Nu s-a constituit dosarul în aprilie la DIICOT, ci la o altă structură de parchet și apoi a fost declinat la DIICOT. Era un cerc mai mare de suspecți și apărea și acest om”. 

„Eu am declanșat un control azi ca să ne lămurim cu privire la toate aspectele. Opinia publică are dreptate să fie revoltată. Din momentul în care a fost identificată locația până la momentul în care s-a intervenit au trecut multe ore, ore în care viața fetei putea fi salvată. În caz de infracțiuni flagrante, cu atât mai mult atunci când e pusă în pericol viața unei persoane, organele de Poliție pot interveni fără a aștepta autoritzație din partea judecătorului sau a procurorului”. 

„E incredibil ce s-a întâmplat. E de nepermis și de neiertat. Trebuie să aflu despre ce a fost vorba”. 

×
Subiecte în articol: Caracal bogdan licu
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close