Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general Augustin Lazăr, despre o eventuală demisie: „Procurorii sunt relaxaţi!”

Procurorul general Augustin Lazăr, despre o eventuală demisie: „Procurorii sunt relaxaţi!”

Procurorul general Augustin Lazăr, despre o eventuală demisie: „Procurorii sunt relaxaţi!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2017   •   10:58

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, că nu are de ce să îşi dea demisia din funcţie, adăugând că procurorii sunt relaxaţi şi îşi fac meseria conform legii. 

"De ce să-mi dau demisia? Procurorii îşi îndeplinesc misiunea exact aşa cum scrie în lege. Procurorii sunt relaxaţi, nu se uită la talk-show-uri şi îşi îndeplinesc munca lor. Sunt optimist şi îmi fac datoria exact conform fişei postului", a spus Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM, scrie Agerpres.

El a susţinut că "în niciun caz" nu a depăşit cadrul legal în cadrul activităţii desfăşurate.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit săptămâna trecută cu procurorul general Augustin Lazăr, discuţiile având loc la câteva zile după ce Toader a spus că va discuta atât cu procurorul general, cât şi cu procurorul-şef al DNA despre ancheta privind OUG 13 şi decizia Curţii Constituţionale, care a constatat că s-a încălcat legea în acest caz.

Potrivit unor surse din minister, ministrul Tudorel Toader va prezenta săptămâna viitoarea rezultatul evaluării în cazul șefei DNA, Laurei Codruţa Kovesi.

CCR: DNA nu avea competenţa să facă cercetări penale privind oportunitatea şi legalitatea OUG 13

Curtea Constituțională a decis că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close