Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general, Augustin Lazăr, odă pentru Kovesi

Procurorul general, Augustin Lazăr, odă pentru Kovesi

Procurorul general, Augustin Lazăr, odă pentru Kovesi
28 Feb 2018   •   12:57

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că anul 2017 a fost unul "mai sensibil, mai complicat", însă a precizat că nu "dramatizează".

"Anul 2017 a fost un an mai sensibil, mai complicat am putea numi. Eu nu aş dramatiza în sensul că a fost un an greu, când mă uit în sală şi văd magistraţii - procurori ai Ministerului Public, care au ajuns la maturitate profesională şi care acum trebuie să îşi demonstreze capacitatea de a gestiona probleme adevărate. Că atunci când lucrurile sunt aşezate, este uşor să navighezi pe oceanul liniştit. Dar atunci când sunt valuri, ne putem da măsura profesionalismului pe care îl avem şi a convingerii pe care o avem, să muncim, să luptăm pentru valorile noastre", a afirmat procurorul general al României.

Potrivit acestuia, "corupţia rămâne în continuare un fenomen mai actual ca oricând".

"Corupţia nu este în niciun caz un brevet românesc, cum vor să sugereze anumiţi comentatori. Corupţia este un fenomen internaţional, care a generat efortul comun al statelor când au realizat Convenţia de la Merinda, atunci când au hotărât că trebuie incriminate prin nişte texte de lege clare anumite fapte ale unor funcţionari publici, demnitari în principal, care sunt dăunătoare pentru societate. Spre onoarea ei, România, care a semnat această convenţie, a reuşit cu un an înainte să îşi realizeze anticorpii - structura specializată a Ministerului Public pe care o cunoaştem cu toţii şi care se numeşte Direcţia Naţională Anticorupţie", a punctat Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr nu a scăpat ocazia de a o lăuda pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Augustin Lazar

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close