Antena 3 CNN Actualitate Procurorul militar care a fost pe 10 august în Piața Victoriei, dezvăluiri incendiare: „Eram acolo în drum spre casă”

Procurorul militar care a fost pe 10 august în Piața Victoriei, dezvăluiri incendiare: „Eram acolo în drum spre casă”

Procurorul militar care a fost pe 10 august în Piața Victoriei, dezvăluiri incendiare: „Eram acolo în drum spre casă”
14 Aug 2018   •   14:25

Locotenent-colonelul Bogdan Pîrlog, procuror militar la Parchetul Militar București,  cel despre care Jandarmeria susține că a fost în Piața Victoriei pe 10 august, a venit cu precizări despre acea seară.

„La ora 17 am plecat de la birou și m-am îndreptat spre acasă. Undeva în jurul orei 18 am fost acolo pentru prima dată. Nici măcar nu s-a pus problema să îi temperez sau să iau vreo măsură cu privire la ei pentru că nu e treaba noastră. Din punct de vedere legal, niciun procuror nu are atribuții privind menținerea ordinii publice, supravegherea sau confirmarea măsurilor de ordine publică.  Au existat niște legi de tristă amintire abrogate în urma unor condamnări la CEDO și a mai fost acea lege dată de Dumitru Dragomir, cu prezența procurorului pe stadion, care e de asemenea abrogată. Atunci procurorul avea o calitate în dispozitiv, nu ordona el, ci tot prefectul ordona intervenția”, a declarat Pîrlog pentru Libertatea.

Întrebat despre declarația ministrului de Interne că un procuror a supravegheat intervenția, procurorul militar a declarat: „Vă rog să-i întrebați pe dumnealor. Fiecare răspunde de conduita lui și de declarațiile lui. În zonă mă aflam când a început să se dea cu lacrimogene. Sunt clare dispozițiile de urmărire penală cu ceea ce trebuie să facem când constatăm o infracțiune sau suntem infromații, aici mă refer la internet, televiziuni. Într-o asemenea situație, pentru a ne sesiza, trebuie să vedem și despre ce e vorba. Am făcut demersurile respective care sunt consemnate în procesul meu verbal de sesizare din oficiu”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut: „Jandarmeria şi-a coordonat toate intervenţiile în Piaţă sub supravegherea unui procuror militar”.

×
Subiecte în articol: carmen dan Ministru de Interne proteste
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close