Antena 3 CNN Actualitate Procurorul şef al DIICOT, despre auditul extern anunţat de ministrul Justiției: „Bucuroşi le ducem toate”

Procurorul şef al DIICOT, despre auditul extern anunţat de ministrul Justiției: „Bucuroşi le ducem toate”

Procurorul şef al DIICOT, despre auditul extern anunţat de ministrul Justiției: „Bucuroşi le ducem toate”
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2017   •   13:53

Procurorul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, marţi, referitor la auditul extern anunţat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că este firesc ca Ministerul Public să fie tratat ca un tot unitar şi că mai întâi ar trebui înţeles în ce constă acest audit. 

"Cred că ar trebui întâi să înţelegem termenul (de audit extern-n.r.). Ar trebui să îl întrebaţi pe domnul ministru al Justiţiei în ce va consta şi noi vom...ştiţi cum e...bucuroşi le ducem toate", a afirmat şeful DIICOT la Parlament, scrie Agerpres.

El a adăugat că este firesc ca Ministerul Public să fie tratat ca un tot unitar, dar a reamintit că DIICOT nu a constituit obiectul MCV. 

"E firesc ca Ministerul Public să fie tratat într-un tot unitar. Pe de altă parte, DIICOT-ul nu a constituit până acum nici obiect al Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi nici al unui mecanism de verificare făcut de domnul ministru al Justiţiei în perioada anterioară. Dar, dacă dumnealui doreşte să analizeze întreaga activitate a Ministerului Public, sigur că Ministerul Public înglobează şi DIICOT-ul, nu numai DNA-ul şi Parchetul Înaltei Curţi cu unităţile subordonate", a explicat Horodniceanu, adăugând că nu a avut un dialog cu ministrul Justiţiei pe acest subiect. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, că va dispune efectuarea unui audit extern la Direcţia Naţională Anticorupţie, Ministerul Public şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 
 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close