Antena 3 CNN Actualitate Procurorul șef al DIICOT: Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment

Procurorul șef al DIICOT: Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment

Procurorul șef al DIICOT: Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2017   •   11:37

Abuzul în serviciu nu este discriminat în acest moment, a afirmat procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, miercuri, adăugând că dezincriminarea ar însemna o abrogare, ''chiar şi tacită'', scrie Agerpres.

"Sunt opinii juridice ale unora şi opinii juridice ale altora (cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu sau nu - n.r.). Suntem jurişti şi noi, sunt jurişti şi judecătorii, fiecare interpretează în felul lui. Opinia noastră juridică am exprimat-o. După declararea ca neconstituţional a textului, aşa cum spune şi legea, textul nu a fost abrogat şi trebuie modificat în sensul celor solicitate de Curtea Constituţională. Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment. Dezincriminarea ar însemna o abrogare, chiar şi tacită", a spus Horodniceanu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă din punctul său de vedere în acest moment este dezincriminat abuzul în serviciu.

În ce priveşte o posibilă comasare a DIICOT cu DNA, acesta a spus că "nu ar fi o idee foarte bună".

"Nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment în care s-a discutat despre asta şi din ce îmi aduc eu aminte ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. În acest moment v-aş spune că nu ar fi o mişcare foarte bună. Probabil că înainte ca acest lucru să se întâmple ar fi de văzut ce ar fi de modificat, pentru că sunt două structuri care nu au acceaşi competenţă. Au aproximativ aceeaşi structură. Nu cred că ar fi o idee foarte bună", a susţinut el.

Horodniceanu a fost prezent miercuri la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde a depus o serie de amendamente la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea DIICOT.

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close