Antena 3 CNN Actualitate Procurorul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa, Maximilian Bălăşescu, rămâne în arest

Procurorul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa, Maximilian Bălăşescu, rămâne în arest

Procurorul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa, Maximilian Bălăşescu, rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    06 Feb 2012   •   15:27

Procurorul vrăjitoarele, Maximilian Bălăşescu, finul său Marian Cristian Ene şi Marian Simirianu rămân în arest preventiv, a decis, luni, definitiv, instanţa supremă, potrivit Mediafax.

Maximilian Bălăşescu este arestat preventiv pentru luare de mită, iar Marian Cristian Ene şi Marian Simirianu, acuzaţi de complicitate la această infracţiune.

Bălăşescu este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la vrăjitoarele Melisa şi Vanessa, să le scape de dosar. Magistratul ar fi cerut iniţial 100.000 de euro, însă ar fi primit jumătate.

Procurorul Maximilian Bălăşescu a explicat că denunţătorul "Dobrescu" nu avea bani în conturile pe care fuseseră puse sechestre asigurătorii. În acest context, procurorul a arătat că "logic şi raţional" nu avea de ce să pretindă foloase materiale sau mită de la o persoană care nu avea bani în cont, astfel neexistând nicio miză de a mitui.

O altă explicaţie a procurorului Bălăşescu pentru situaţia care se află în prezent a fost aceea că denunţătorul "Dobrescu" şi-ar fi propus să "îl facă" şi să îi însceneze această poveste.

Marian Simirianu le-a spus judecătorilor că nu el l-a contactat pe denunţătorul Dobrescu, ci acesta din urmă l-a căutat pentru a-i spune că Maximilian Bălăşescu ar fi dur în ancheta care îl vizează şi că vrea "să-l facă".

Pe 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi a lui Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.

Vrăjitoarele au fost arestate în urma sesizării Oanei Zăvoranu, care a reclamat la poliţie că a fost înşelată de cele două.

Pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosar, cele două vrăjitoare l-ar fi plătit pe procurorul Bălăşescu.

Maximilian Bălăşescu a fost prins în flagrant delict pe 31 ianuarie, în timp ce primea de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro.

Unul dintre complicii lui, Marian Simirianu, face parte din clanul Cămătarilor, fiind deja condamnat în două dosare ale fraţilor Ion şi Vasile Balint.

Citeşte şi Procurorul vrăjitoarelor a luat şpagă în toaletă. Vezi cum s-au derulat evenimentele.


×
Subiecte în articol: procuror vrajitoare arest luare de mita
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close