Antena 3 CNN Actualitate Producătorii auto supralicitează: vor mărirea taxei pentru second-hand şi pedepsirea samsarilor auto

Producătorii auto supralicitează: vor mărirea taxei pentru second-hand şi pedepsirea samsarilor auto

Producătorii auto supralicitează: vor mărirea taxei pentru second-hand şi pedepsirea samsarilor auto
21 Noi 2008   •   04:22

După cu guvernul auto le-a întins o mână de ajutor şi a anulat taxa auto pentru maşinile noi, producătorii auto susţin că nu este de ajuns şi vor mai mult. Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile consideră că măsura aceasta nu va rezolva criza şi vor şi alte măsuri.
În octombrie au fost vândute în România cu 30 la sută mai puţine maşini decât în aceeaşi lună din 2007 (20.000 unităţi faţă de 29.000), iar la nivelul primelor 10 luni scăderea a fost de 5,7 la sută. În aceeaşi perioadă Dacia a cunoscut o scădere de 39,5 procente.
Situaţia nu este unicat pentru România, ci reprezintă un fenomen global. Oricum, APIA cere şi alte măsuri, printre care promovarea unei politici de descurajare a intrărilor de autovehicule vechi şi poluante, prin creşterea semnificativă a taxei de poluare pentru această categorie, se arată îm comunicatul de presă al organizaţiei.
Printre cerinţe se mai enumără una care a fost deja anunţată- continuarea programului Rabla. APIA mai cere ca guvernul să ia la bani mărunţi persoanele fizice care fac comerţ cu autovehicule şi să îi acuze de evaziune fiscală deoarece nu plătesc impozite şi TVA.
De asemenea, organizaţia cere un control mai strict al Registrului Auto Român, în urma căruia să fie eliminate autovehiculele cu stare tehnică necorespunzătoare. Printre cereri se numără şi instituirea obligaţiei realizării ITP la 1-2 ani sau RCA mai mare pentru maşinile vechi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: APIA taxa auto criza economica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close