Antena 3 CNN Actualitate Produsele agroalimentare fabricate cu materii prime românești vor fi etichetate cu denumirea "De Origine Romania - DOR”

Produsele agroalimentare fabricate cu materii prime românești vor fi etichetate cu denumirea "De Origine Romania - DOR”

Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a aprobat proiectul legislativ privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară "De Origine România - DOR" pentru produsele fabricate cu materii prime românești.

Produsele agroalimentare fabricate cu materii prime românești vor fi etichetate cu denumirea "De Origine Romania - DOR”
Sursa foto: Ministerul Agriculturii | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   17:41

Schema de Certificare Voluntară "De Origine România - DOR" se va aplica pentru etichetarea produselor agroalimentare fabricate cu materii prime de bază românești.

"Astăzi (marți -n.r.) în Comisia de Agricultură a fost discutat și aprobat proiectul de lege, printre inițiatorii căruia mă număr, privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară "De Origine România - DOR".

Schema se va aplica pe tot teritoriul României pentru etichetarea produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute în lege”, scrie, pe Facebook, deputatul Nicolae Giugea.

El apreciază că este "un pas important în valorificarea patrimoniului gastronomic naţional care, până acum, a fost neglijat”. 

Citește și: Ţara din Europa unde se oferă până la 3.000 de euro cetățenilor care raportează evaziunea fiscală

Schema de certificare va sprijini atât producătorii care își vor putea promova în mod corect produsele, cât și consumatorii care vor putea alege în cunoștință de cauză.

De asemenea, competitivitatea fermierilor va spori, ceea ce va duce la creșterea valorii adăugate produselor și la o dezvoltare economică durabilă”, încheie Giugea, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close