Antena 3 CNN Actualitate Produse și echipamente împotriva COVID-19, ajunse în școli abia la un an după pandemie

Produse și echipamente împotriva COVID-19, ajunse în școli abia la un an după pandemie

Școlile din România au fost dotate, la un an după pandemie, cu tone de dezinfectant, milioane de măști de protecție și alte echipamente, deși, în prezent, nu mai există pericolul unei răspândiri generalizate a virusului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2023   •   18:04

Guvernul României a alocat finanțările europene, destinate luptei cu pandemia, abia în aprilie 2022, la exact o lună după ce același Guvern anunța ridicarea tuturor restricțiilor.

 Astfel, la un an după pandemie, primăriile au făcut achiziții astronomice de dezinfectanți și de alte echipamente necesare pentru oprirea răspândirii virusului.

De exemplu, în Botoșani, 44 de școli au primit tone de dezinfectanți, aparate de purificare și de măsurare a temperaturii, dar și milioane de măști de unică folosință.

Aceeași situație este întâlnită și în Gorj, unde școlile au fost dotate cu lămpi UV și porți de acces pentru măsurarea temperaturii.

Citește și: Un elev a fost băgat într-o cușcă de colegii săi și a fost umilit precum un câine | Scene șocante în curtea unei școli din Bacău

"A fost un proiect bazat pe fonduri europene, pe care liceul le-a accesat în 2019.

Finanțarea a venit anul acesta și, bineînțeles, și materialele. Acestea se pot folosi mereu, nu doar în perioada pandemiei", a spus Dumitru Turbaceanu, primar Baia de Fier.

×
Subiecte în articol: şcoală dezinfectanti pandemie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close