Antena 3 CNN Actualitate Produsele fermierilor români vor fi identificate mai ușor la raft. Anunțul ministrului Agriculturii

Produsele fermierilor români vor fi identificate mai ușor la raft. Anunțul ministrului Agriculturii

Ministerul Agriculturii lucrează la o schemă de calitate a produselor agroalimentare care va permite identificarea acestora cu un semn distinctiv a faptului că sunt produse în România, a declarat miercuri ministrul de resort Adrian Chesnoiu.

Produsele fermierilor români vor fi identificate mai ușor la raft. Anunțul ministrului Agriculturii
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    08 Dec 2021   •   23:19

Ministrul a declarat, la Digi 24, că ministerul poate interveni pentru a tempera creșterea prețurilor produselor agroalimentare prin două mecanisme.

Prima măsură este stimularea producției de tomate românești, prin Programul Tomata. „Ne uităm în balanța comercială și vedem că importăm destul de multe tomate în continuare, din țări care nu au alte condiții decât are România și atunci trebuie să stimulăm producătorul”, a explicat ministrul, care a adăugat că ulterior vor fi susținute și alte legume.

A doua modalitate de intervenție este întețirea controalelor încrucișate, efectuate împreună cu Inspectoratul General al Poliției și cu Direcția Vămilor. „Foarte mulți producători reclamă prețul mic cu care produsele din import ajung în piața din România, facându-i pe producătorii români necompetitivi. Suspiciunea este că importul nu este fiscalizat, că factura dispare din înregistrările contabile”, a spus ministrul.

Chesnoiu spune că în reorganizarea ministerului pe care o are în vedere un pilon principal va fi Direcția generală de inspecții de stat, care să verifice și calitatea și trasabilitatea produselor.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Adrian Chesnoiu
Parteneri
Pensionarii români care rămân fără 5 sporuri din baza de calcul
x close