Antena 3 CNN Actualitate Prof. Constantin Dulcan: Pentru oamenii de peste 65 de ani lipsa de mișcare este foarte periculoasă

Prof. Constantin Dulcan: Pentru oamenii de peste 65 de ani lipsa de mișcare este foarte periculoasă

Reputatul neurolog şi psihiatru Dumitru Constantin Dulcan a explicat, joi, la Antena 3, că lipsa de mișcare pentru persoanele de peste 65 de ani este extrem de periculoasă pentru aceștia ducând la probleme de sănătate grave.

Prof. Constantin Dulcan: Pentru oamenii de peste 65 de ani lipsa de mișcare este foarte periculoasă
16 Apr 2020   •   22:46

"Este cert că e o necesitate ca noi să rămânem acum în această izolare, dar trebuie să spun categoric, ca medic, că această izolare are și o parte extrem de negativă, pentru că izolarea duce la depresie, ia depresia duce la boală.

Cu alte cuvinte, noi devenim vulnerabili în fața bolii și poate și a virusului numai prin faptul că suntem izolați. Poate că lucrurile acestea ar trebui cumva făcute pe jumătate într-un fel, pe jumătate în alt fel.

Se crede că s-ar prelungi pentru oamenii peste 65 de ani. Aceștia în momentul în care stau pur și simplu în poziția aceasta de sedentarism au mare risc de accidente tromboembolice. Asta nu este o responsabilitate? Sau cumva asta este o dorință. Sper că nu, nu vreau să fiu malițios cu nimeni", a spus prof. Constantin Dulcan, la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Constantin Dulcan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close