Antena 3 CNN Actualitate Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre muzică și beneficiile ei asupra creierului | Ce melodii stimulează cel mai mult activitatea cerebrală

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre muzică și beneficiile ei asupra creierului | Ce melodii stimulează cel mai mult activitatea cerebrală

Muzica ne aduce tuturor o stare de bine, iar în anumite situaţii ne poate ajuta şi la dezvoltarea mai multor abilități. Prof. Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile aduse de muzică şi a dezvăluit şi ce moment l-a impresionat profund.

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre muzică și beneficiile ei asupra creierului | Ce melodii stimulează cel mai mult activitatea cerebrală
Sursa foto: theproaudiofiles.com
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2022   •   14:00

Potrivit studiilor, muzica are efecte benefice atât asupra procesului de accelerare a neuro plasticității și a refacerii conexiunilor, cât și asupra celui de refacere a funcțiilor neuronale. 

Mai mult, muzica poate reduce durerea și crește mobilitatea pentru că în timpul audiției, se eliberează endorfine. Printre beneficii mai putem enumera şi îmbunătățirea calității somnului, de aceea este recomandată pentru bebeluși încă din primele luni de viață.

Toate acestea sunt susținute şi de medicul prof. Dr. Vlad Ciurea, profesor emerit al Universității de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", care a dezvăluit care este cea mai bună muzică pentru creier, dar şi ce melodie românească a ridicat sala în picioare în 1938 la New York.

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea.

Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg.

M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Damian Drăghici, citat de DCNews.ro

„Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a spus Vlad Ciurea lui Damian Drăghici.

„În Danemarca, când am stat șase luni, a venit domnul Gheorghe Zamfir. A cântat în fața unui stadion, mie mi-au dat lacrimile. M-am întors la rădăcini”, a mai zis Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic Sanador. 

×
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close