Antena 3 CNN Actualitate Prof. Virgil Musta, previziuni sumbre despre Covid-19: ”Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital”

Prof. Virgil Musta, previziuni sumbre despre Covid-19: ”Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital”

Profesorul Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului COVID din Timișoara, avertizează că dacă autoritățile nu vor reuși să impună respectarea regulilor de protecție, România nu va face față pandemiei. Prof. Musta spune că lupta cu boala Covid-19 nu se dă în spitale, în acest sens fiind esențial ca fiecare român să respecte măsurile de prevenție.

Prof. Virgil Musta, previziuni sumbre despre Covid-19: ”Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital”
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    25 Iul 2020   •   19:20

"Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor, cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii, nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital", a declarat profesorul Virgil Musta, în contexul celei de-a patra zi în care numărul de cazuri noi din România a depășit 1.000.

Prof. Virgil Musta: ”Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital”

Prof. Virgil Musta susține că ignorarea regulilor va face ca spitalele, care au oricum resurse limitate, să devină copleşite, atrăgând atenția din nou că singura soluţie este prevenţia.

"Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen", a spus medicul în legătură cu activitatea din spitalul suport-Covid din Timișoara.

Record absolut de infectări cu noul coronavirus în România: 15 morți în ultimele 24 de ore și 1284 de cazuri noi

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, bilanțul total al pandemiei ajungând la 43.678 de cazuri confirmate. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 502 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 15 persoane au decedat în ultimele 24 de ore.

×
Subiecte în articol: Prof. Virgil Musta spitale
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close