Antena 3 CNN Actualitate Profesoara care a pălmuit un poliţist spune că e discriminată: "Nu suporta ţiganii". Tu cum comentezi? (VIDEO)

Profesoara care a pălmuit un poliţist spune că e discriminată: "Nu suporta ţiganii". Tu cum comentezi? (VIDEO)

Profesoara care a pălmuit un poliţist spune că e discriminată: "Nu suporta ţiganii". Tu cum comentezi? (VIDEO)
16 Feb 2010   •   09:08

Cătălina Domnui, profesoara din comuna Sânpaul care a pălmuit un poliţist după care a fost lovită de acesta, a vorbit la emisiunea Acces Direct despre incidentul violent petrecut în incinta unei şcoli. Femeia susţine că nu a intenţionat să-l lovească pe poliţist şi că el a fost cel care a provocat-o. În plus, profesoara se plânge că a fost agresată verbal şi bruscată pentru că aparţine de altă etnie.

"N-am vrut să-l lovesc. M-a provocat dânsul (...) Mi-a vorbit foarte urât, a început să zbiere la mine. Nu suporta ţiganii!", a declarat profesoara. "Noi, ţiganii, nu ne putem depăşi condiţia că nu ne lasă alţii. De ce nu m-a lăsat să spun ce am de spus de la început până la sfârşit?", mai spune femeia.

Luni dimineaţă, directoarea şcolii la care predă Cătălina Domnui a chemat poliţia pentru a aplana un conflict izbucnit între profesoară şi un alt cadru didactic. Poliţiştii nu au reuşit însă să rezolve problema. Profesoara a început să le vorbească urât celor din jur şi să-i agreseze atât pe oamenii legii, cât şi pe reporterii prezenţi la faţa locului. Acum, ea neagă că ar fi bruscat ziariştii.

"Dânşii m-au provocat. Au vorbit foarte urât. Şi jurnaliştii", spune profesoara.

PROFESOARA CARE A PĂLMUIT UN POLIŢIST, DESPRE INCIDENT


Cât priveşte incidentul de la care ar fi pornit scandalul, profesoara susţine că una dintre colege a numit-o "ţigancă împuţită" şi a întrebat-o de ce şi-a ales "profesia de limbă română".

"M-am simţit discriminată", a mai declarat aceasta.

Profesoara a mai precizat că va merge la medicul legist pentru că încă o doare ochiul stâng şi tâmpla.

Sancţiuni pentru "pălmuitori"

În urma incidentului, profesoara va da explicaţii în faţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Mureş. O echipă de inspectori a fost trimisă la şcoală ca să facă ancheta. La rândul său, poliţiştul cu care s-a pălmuit profesoara este verificat într-o anchetă internă.

Atitudinea profesoarei, care ar fi trebuit să fie un exemplu de demnitate şi calm, este criticată dur de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Oficialii Inspectoratului Şcolar Mureş şi ai Ministerului Educaţiei au precizat că sancţiunile pentru un asemenea scandal pot ajunge până la excluderea cadrului didactic din învăţământ.

Nici reprezentanţii Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării nu sunt de acord cu comportamentul profesoarei. De asemenea, psihologii spun că ambii protagonioşti ai scandalului au avut un comportament inadecvat.

Deocamdată, profesoara Cătălina Domnui s-a ales cu dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri în urma palmei pe care i-a aplicat-o poliţistului. În cazul poliţistului, ancheta continuă.

URMĂRILE INCIDENTULUI DE LA ŞCOALA DIN MUREŞ


Cine a procedat corect?

Reacţiile cititorilor la vederea acestor imagini au fost împărţite. În timp ce unii consideră că poliţistul a procedat corect, alţii îi iau apărarea profesoarei şi spun că, sub nicio formă, nu trebuia să se procedeze în acest fel. Cu toate acestea, însă, unii cititori se întreabă ce se întâmplă cu elevii în condiţiile în care femeia este atât de agresivă cu un poliţist.

Tu cum comentezi acest incident? Postează opinia ta în legătură cu felul în care s-a procedat în acest caz. Este profesoara de vină pentru întregul scandal? Dar poliţistul? A procedat corect sau trebuie sancţionat?

Iată câteva dintre comentariile primite până acum:

- "Intr-o tara civilizata, nu ca si Romania, aceasta era arestata pe loc pentru ultraj. La noi nu exista lege si curaj."
- "profesoara trebuia arestata pentru ultraj. simplu. doar ca politistul nu stie ce are de facut in acest gen de cazuri, nu stie sa isi faca meseria si pentru asta ar trebui trimis intr-o vacanta fara plata de vreo 2 saptamani si cateva vizite la psiholog. Politistul trebuia CLAR sa respecte LEGEA. Profesoara ARESTATA si CONCEDIATA."
- "Nici nu vreau sa ma gandesc ce patesc bietii copii la orele d-ei.Si ce e mai grav ca majoritatea profesorilor ar trebui sa se regaseasca in acest comportament violent."
- "Ok, nu avea dreptul, desi dansa l-a atacat, nu avea intr-adevar dreptul. Dar in locul sau, sunt convinsa ca si eu as fi procedat la fel. A meritat-o!"
- "foarte populara reactie a politistului, din pacate sunt de acord cu ea. totusi politistul ar fi trebuit sa o aresteze. consider ca ar trebui sa existe o procedura clara de actiune in aceste cazuri pentru toate structurile de ordine si siguranta publica, procedura care sa acorde prestanta si respect fata de omul legii"

- "femeia s-a ales pe drept cu dosar penal pentru ultraj, dar gestul agentului m-a lasat fara replica. sper ca femeia sa fie destul de desteapta sa ii intenteze agentului proces pentru vatamare corporala. nu are agentul nici o scuza."

PĂLMUIALĂ RECIPROCĂ ÎNTRE O PROFESOARĂ ŞI UN POLIŢIST


Antena3.ro



×
Subiecte în articol: profesoara politist
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close