Antena 3 CNN Actualitate O profesoară cu cancer în stadiul patru continuă să le predea elevilor: "Trag de mine cât mai pot, e ceea ce iubesc"

O profesoară cu cancer în stadiul patru continuă să le predea elevilor: "Trag de mine cât mai pot, e ceea ce iubesc"

Simona Hanca, o profesoară în vârstă de 53 de ani din Cluj Napoca, diagnosticată cu cancer din 2017, continuă să predea, deşi recunoaște că din cauza chimioterapiei are uneori zile extrem de grele. Dascălul spune că relația sa cu elevii este una cât de poate de normală și că orele o fac să uite de probleme pe care le are.

O profesoară cu cancer în stadiul patru continuă să le predea elevilor: "Trag de mine cât mai pot, e ceea ce iubesc"
Sursa foto: g4media.ro
de Dan Gabor    |    10 Noi 2020   •   20:15

„Am fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 şi metastază la ficat, mai exact. Am început tratamentul aproape imediat: 4 şedinţe de chimioterapie, 28 de şedinţe de radioterapie şi o primă operaţie în martie 2018; acest ciclu s-a încheiat cu încă 4 şedinţe de chimioterapie după ce mi s-a îndepărtat colostoma.

Relaţia mea cu elevii este cât se poate de normală. Ei mă cunosc, ştiu ce probleme am, dar nu discutăm niciodată despre asta. E o oră firească, e ca şi cum aş fi în faţa lor. Nu mă compătimesc sau nu-mi zic 'haideți să nu facem azi'. Îmi găsesc resurse să pot să stau în faţa lor să facem treabă. Îmi pregătesc lecţiile în avans.

De exemplu, ştiu că urmează chimioterapia, iar lunea sunt praf şi îmi pregătesc dinainte totul. Orele mă motivează. Sunt foarte multe momente când uit de mine, de durere, de greaţă, de rău. Eu sunt acolo pentru ei, pentru elevi. E ceea ce am făcut o viaţă întreagă, ceea ce iubesc şi ceea ce mă mână în luptă. Am predat online din martie încoace. Trag de mine cât mai pot. Sper la binele ăla, să ne liniştim si noi”, a declarat profesoara, pentru G4Media.

Profesoara Simona Hanca lucrează de 25 de ani în învăţământul clujean.

 

×
Subiecte în articol: profesoara cancer
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close