Antena 3 CNN Actualitate O profesoară din Focşani care a fost surprinsă în ipostaze tandre cu un elev, propusă inspector școlar. Sorin Cîmpeanu: ”Nu avizez”

O profesoară din Focşani care a fost surprinsă în ipostaze tandre cu un elev, propusă inspector școlar. Sorin Cîmpeanu: ”Nu avizez”

O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, cu toate că în urmă cu trei ani în spațiul public au apărut imagini care o înfățișau în ipostaze tandre alături de un elev de liceu.

O profesoară din Focşani care a fost surprinsă în ipostaze tandre cu un elev, propusă inspector școlar. Sorin Cîmpeanu: ”Nu avizez”
Sursa foto: monitoruldevrancea.ro
de Adelina Miron    |    18 Aug 2021   •   15:50

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a transmis că profesoara Diana Rozalia Tăicuţu a apărut pe lista de posibili inspectori școlari datorită unor recomandări ale școlii în care aceasta a predat, precum că aceasta a dovedit ”profesionalism la catedră” în ultimii trei ani.

,,Referitor la propunerea de detașare în interesul învățământului pe funcția de Inspector școlar pentru Arte a doamnei Diana Rozalia Tăicuțu, profesor în specialitatea „Pictură” la Liceul de Artă  „Gheorghe Tattarescu” Focșani, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea precizează că doamna profesor este expert în Corpul Național al Experților în Management Educațional (cerință obligatorie pentru numirea în funcția de inspector școlar) și nu s-au înregistrat alte acorduri de detașare în interesul învățământului pentru această funcție depuse la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

De asemenea, doamna profesor are referințe profesionale foarte bune de la actuala conducere  a Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, pe care le anexăm prezentului comunicat: „Prin prezenta, vă comunicăm că în ultimii 3 ani școlari dna profesor Tăicuțu Diana Rozalia a dat dovadă de profesionalism la catedră pregătind elevii pentru multiple activități artistice și examene de profil la care aceștia au obținut rezultate deosebite. Dna profesor a răspuns prompt la toate solicitările legate de actul educațional și s-a implicat activ în promovarea ofertei școlare. În ceea ce privește deontologia profesională în relația cu elevii, dna profesor a manifestat o atitudine exemplară de la emiterea sancțiunii disciplinare și până în prezent”, se arată în comunicatul IȘJ Vrancea, potrivit Monitorul de Vrancea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că nu va accepta această propunere.

"Eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă", a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

În luna mai a anului 2018, Diana Tăicuţu, profesoară de desen la Liceul de Artă, a fost surprinsă în ipostaze tandre cu un elev de 19 ani, de o cameră de supraveghere montată în locuinţa ei personală.

În urma episodului, profesoarei i s-a suspendat pentru o perioadă de trei ani dreptul de a se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcţie didactică superioară. De asemenea, i s-a interzis în această perioadă să mai deţină funcţii de conducere, fiind lipsită şi de dreptul de a încasa gradaţie de merit. Totodată, i s-a suspendat dreptul de a fi diriginte timp de patru ani, nu i s-a mai permis să predea la clasele de liceu, ci doar la gimnaziu, nu a mai fost lăsată să însoţească elevi în tabere sau la olimpiade şcolare timp de doi ani şi nu mai poate ocupa funcția de director al Liceului de Artă.

Soțul femeii este cel care a făcut publice imaginile, fapt pentru care a primit un avertisment scris pentru că a adus prejudicii de imagine liceului.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu profesoara Focșani
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close