Antena 3 CNN Actualitate Profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la bac

Profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la bac

Profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la bac
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Iul 2011   •   11:26

Două profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi sunt cercetate penal de procurori pentru trafic de influenţă, informează Mediafax.

Profesoarele au intrat în atenţia anchetatorilor după ce două absolvente au reclamat că ele urmau să primească bani de la elevi pentru a-i da comisiei de bacalaureat în scopul favorizării elevilor.
   
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procurorul Angela Sângeorzan, a declarat, vineri, că în cursul lunii iunie s-au înregistrat la Parchet autodenunţurile a două absolvente de la Liceul Teoretic "Solomon Haliţă" din Sângeorz-Băi.
   
Potrivit sursei citate, absolventele au făcut sesizările în 10 iunie, la Poliţie au fost înregistrate în 14 iunie, iar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în 22 iunie.
   
Deocamdată, nu se ştie dacă elevii au promovat examenul de bacalaureat sau nu.
   
"Nu ştim dacă banii au ajuns la comisie, nici dacă elevii au luat sau au picat bacalaureatul. Ancheta este la început. La noi, dosarele s-au înregistrat la 22 iunie, sunt repartizate la procuror, care lucrează la ele. În condiţiile în care se impune extinderea cercetărilor la alte persoane şi pentru alte fapte, procurorul poate face acest lucru, dar acest lucru îl va vedea procurorul când va face ancheta", a declarat Sângeorzan.
   
Conform aceleiaşi surse, absolventele nu menţionează dacă acele două profesoare le-au cerut bani, ele menţionând că "s-a luat hotărârea" strângerii unor sume de bani.
   
"Reiese din sesizările absolventelor că banii s-au adunat, dar nu se ştie unde au ajuns şi la cine. Ancheta va stabili acest lucru", a spus Sîngeorzan.
   
Înainte de contestaţii, de la Liceul Teoretic "Solomon Haliţă" din Sângeorz-Băi promovaseră 72,73% dintre absolvenţi.
   
În judeţul Bistriţa-Năsăud, rata de promovare la bacalaureat înainte de contestaţii a fost de 41,92%.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close