Antena 3 CNN Actualitate "Nu credeam că ne vom mai întoarce". Trei profesoare din Satu Mare au scăpat cu viaţă din cutremurul devastator din Turcia

"Nu credeam că ne vom mai întoarce". Trei profesoare din Satu Mare au scăpat cu viaţă din cutremurul devastator din Turcia

Trei profesoare din Satu Mare care au fost blocate în Turcia după cutremur, au ajuns cu bine acasă, transmite ISU Satu Mare.

"Nu credeam că ne vom mai întoarce". Trei profesoare din Satu Mare au scăpat cu viaţă din cutremurul devastator din Turcia
Sursa foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
de Ştefan Petrică    |    07 Feb 2023   •   13:26

În această dimineață, trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă.

Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, "Waterguards- Erasmus”.

"Acasă! Suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

"Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul, nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo", a povestit prof. Iulia Holzli.

„Acasă, suntem acasă!” În această dimineață, trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă. Erika Czumbil,...

Publicată de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Marţi, 7 februarie 2023

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele trei profesoare la întoarcere. Ele au aterizat în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

"O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă", au spus profesoarele.

×
Parteneri
Salarii mai mari pentru unii angajaţi! Mii de bugetari, pe lista norocoasă
x close