Antena 3 CNN Actualitate Profesor din Botoșani: "Nu voi participa la mascarada cu testarea copiilor, sunt profesor, nu cadru medical și vreau să îmi țin orele normal"

Profesor din Botoșani: "Nu voi participa la mascarada cu testarea copiilor, sunt profesor, nu cadru medical și vreau să îmi țin orele normal"

Un profesor botoșănean susține că nu are de gând să își testeze elevii înaintea orelor de curs. Dascălul a precizat că participarea sa la testarea elevilor înaintea orelor de curs ar însemna compromiterea cursurilor respective.

Profesor din Botoșani: "Nu voi participa la mascarada cu testarea copiilor, sunt profesor, nu cadru medical și vreau să îmi țin orele normal"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    16 Noi 2021   •   17:26

Daniel Botezatu a declarat public că nu va participa la testarea elevilor și solicită să fie lăsat să își țină orele în mod normal, scrie botosaninews.ro.

„Incredibil! Urmăresc, acum, o emisiune cu ministrul educației, acesta ca invitat. Domnul ministru, flegmatic, insistă ca testul de salivă să fie făcut de către cadrele didactice, lunea și joia. Ce înseamnă asta? Profesorii care predau discipline de la 8 la 9, lunea și joia, au orele compromise.

Eu, personal, luni am oră cu XII A, joi cu X E, ambele clase cu câte o oră pe săptămână! Când mai fac istorie cu acești copii? Declar public, de pe acum, nu voi participa la mascarada cu testarea copiilor, sunt profesor, nu cadru medical și vreau să îmi țin orele normal! Să mă dea în judecată, problema e că povara cade pe directori”, a spus Daniel Botezatu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că mizează pe înţelegerea cadrelor didactice de a-şi sprijini elevii în acest proces de recoltare a probelor.

Consiliul Naţional al Elevilor critică reglementările lacunare venite de la ministerele Sănătăţii şi Educaţiei privind testarea pentru COVID

Consiliul Naţional al Elevilor critică măsuri de protecţie insuficiente adoptate în şcoli şi reglementările lacunare venite de la ministerele Sănătăţii şi Educaţiei privind testarea pentru COVID. Reprezentanții elevilor cer ca recomandările cu privire la procesul de testare non-invazivă din şcoli să fie emise de către experți, astfel încât actul educaţional să nu fie afectat.

Într-un comunicat intitulat ”Nimeni nu ştie cum (sau dacă) se vor administra testele non-invazive!”, reprezentanții elevilor acuză lipsa de organizare eficientă a testărilor din școli.

”În ultimele zile, oficialii din educaţie şi sănătate au declarat că testele pe bază de salivă vor ajunge în şcoli, gata să fie folosite de elevi şi profesori, astfel încât să se contureze un spaţiu sigur pentru continuarea cursurilor în format fizic. Totuşi, autorităţile au întârziat nepermis de mult cu achiziţia şi livrarea testelor non-invazive, iar la acest moment procedura de administrare a acestora prezentată de Ministerul Sănătăţii prezintă lacune de aplicare. Practic, observăm o tendinţă generală din partea profesorilor de a refuza să asiste sau să ajute la administrarea testelor de către elevi, iar personalul medical lipseşte în cea mai mare parte dintre unităţile de învăţământ. În acest caz, cine este responsabil de coordonarea procedurii la nivel şcolar?”, afirmă Consiliul Naţional al Elevilor condamnând lipsa de viziune a autorităților care ”nu au înţeles, nici în al doisprezecelea ceas, cât de important este dialogul cu reprezentanţii societăţii civile în tot acest proces”.

”Solicităm ferm ca experţii în sănătate publică să emită o serie de recomandări cu privire la procesul de testare non-invazivă din şcoli, în aşa fel încât actul educaţional să nu fie în niciun fel afectat”, mai afirmă elevii.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat luni seară că din momentul în care furnizorii livrează testele pe bază de salivă pentru depistarea COVID-19, acestea vor ajunge în şcoli în cel mult 24 de ore prin intermediul DSU, estimând că joia viitoare ar putea fi prima zi de testare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close