Antena 3 CNN Actualitate Un profesor a fost înjunghiat în spate de o elevă de 16 ani, la Oradea! Poliția intervine

Un profesor a fost înjunghiat în spate de o elevă de 16 ani, la Oradea! Poliția intervine

Un profesor de la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” din Oradea a fost înjunghiat în spate, cu un cuțit, de o elevă de 16 ani.

de Georgiana Botez    |    27 Noi 2023   •   10:16

Caz șocant la o școală din Oradea. Un pedagog a fost înjunghiat de o elevă chiar în biroul directoarei. S-a întâmplat în această dimineață, la colegiul Tehnic Traian Vuia.  

Incidentul șocant a avut loc în această dimineață, puțin după ora 9. Fata de 16 ani se afla chiar în biroul directoarei, chemată fiind de aceasta împreună cu mama, după ce săptămâna trecută iubitul ei, cazat și el în internat, a fost prins, pe timp de noapte, în toaleta instituției, la etajul fetelor. În birou se afla și pedagogul, un bărbat în vârstă de 41 de ani. După doar câteva minute de discuții, eleva de clasa a 10-a a scos un cuțit din haină și l-a înjunghiat în spate pe supraveghetor. 

Directoarea a fost cea care a alertat autoritățile, după ce supraveghetorul a căzut la pământ.  

La scoală, după ora 10, a ajuns și Paul, iubitul Biancăi, elev si el la acest liceu. Acesta a mărturisit că știa de intențiile fetei de a se răzbuna pe supraveghetor, dar nu știa exact cum va proceda. Mai mult, acesta a adus acuzații pedagogului. Din câte se pare, fata și-ar fi premeditat fapta, aducând de acasă un cuțit cu o lamă lungă de 20 de centimetri. Ar fi lovit atât de puternic încât i-ar fi atins pleura. 

După incidentul de săptămâna trecută, iubitul fetei a plecat din internat.  

Profesorii, părinții și supraveghetorii au rămas șocați după incidentul din aceasta dimineață. 

Supraveghetorul a ajuns direct pe masa de operație. Acesta a fost înjunghiat în spate, chiar în zona inimii.  

Conducerea inspectoratului școlar a ajuns imediat la școală. Reprezentanții instituției au hotărât să asigure, pentru început, consilierea colegilor de clasa ai fetei, cât și a celor din internat.  

În căminul colegiului Traian Vuia sunt cazați aproape 70 de elevi, 48 de băieți și 21 de fete, iar în școală învață peste 1600 de elevi. Eleva a fost ridicată și în prezent se află în custodia Poliției. 

”Luni, 27 noiembrie a.c., in jurul orei 9, polițiștii bihoreni au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, într-un liceu din municipiul Oradea, o elevă ar fi înjunghiat un pedagog.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și polițiștii Biroului Siguranță Școlară, iar din primele investigații, a reieșit că, în urma unui conflict spontan, o elevă de 16 ani, din comuna Olcea, ar fi agresat un pedagog, un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Girișu de Criș, provocându-i, cu un cuțit, o leziune în partea dorsală. 

Evenimentul s-a întâmplat în timp ce eleva se afla în biroul directorului adjunct al unității școlare, unde a fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament. 

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Minora de 16 de ani se află, în prezent, în custodia polițiștilor de investigații criminale bihoreni.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta și luarea măsurilor legale în consecință”, se arată în comunicatul poliției. 

×
Subiecte în articol: Oradea eleva profesor
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close