Antena 3 CNN Actualitate Profesor universitar de la Politehnica București, trimis în judecată pentru luare de mită într-un proiect cu fonduri europene. Cum a păcălit două studente

Profesor universitar de la Politehnica București, trimis în judecată pentru luare de mită într-un proiect cu fonduri europene. Cum a păcălit două studente

Un profesor de la Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat că a primit mită în legătură cu mai multe proiecte finanțate din fonduri nerambursabile derulate în cadrul unității de învăţământ.

Profesor universitar de la Politehnica București, trimis în judecată pentru luare de mită într-un proiect cu fonduri europene. Cum a păcălit două studente
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2023   •   17:48

Potrivit DNA, Dincă Cristian-Florian, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice din București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale).

Procurorii arată că, în perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, derulate în cadrul Universității Politehnice.

Banii reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care cele două persoane ar fi primit-o în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective, notează Mediafax. 

În 2 martie, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul ar fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei, reprezentând tranșa aferentă salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

×
Subiecte în articol: profesor fonduri europene studenta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close