Antena 3 CNN Actualitate Profesorii, în grevă de avertisment. Preşedintele Federaţiei Alma Mater: "Ne-au chemat la negocieri în al 13-lea ceas"

Profesorii, în grevă de avertisment. Preşedintele Federaţiei Alma Mater: "Ne-au chemat la negocieri în al 13-lea ceas"

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie intră azi într-o grevă de avertisment, între orele 11.00 şi 13.00, urmând ca din 22 mai să fie în grevă generală.

Profesorii, în grevă de avertisment. Preşedintele Federaţiei Alma Mater: "Ne-au chemat la negocieri în al 13-lea ceas"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   12:20

Sindicaliștii din educație anunțaseră că vor declanșa o grevă generală începând cu data de 22 mai, iar înaintea acesteia are loc, miercuri între orele 11.00 și 13.00, o grevă de avertisment.

Sindicaliștii au avertizat că protestele ar putea afecta desfășurarea examenelor naționale.

Principalele revendicări ale angajaților din sistemul de învățământ includ creșterea salariilor, investiții în infrastructura școlilor, reducerea birocrației și măsuri pentru prevenirea incidentelor violente în școli.

Reprezentanții sindicatelor au subliniat că este prima grevă generală organizată la finalul unui an școlar și au atras atenția că examenele naționale susținute de elevii absolvenți de clasa a VIII-a și a XII-a ar putea fi perturbate.

Sindicaliștii au criticat politicienii, acuzându-i că sunt preocupați de alte aspecte, cum ar fi împărțirea posturilor în guvern.

Președintele Federației Alma Mater, Anton Hadăr, a spus la Antena 3 CNN că situația este una dificilă, iar România are nevoie de profesori educați. Sindicalistul a confirmat şi faptul că au fost invitaţi la negocieri "în al 13-lea ceas".

"Dacă nu se găsesc soluții astăzi pentru această situații de către cei care conduc țara.

Din discuțiile pe care le-am avut astăzi cu cei care organizează întâlnirea, a rămas să vină si domana Deca și domnul Câciu.

Așa cum am mai spus, pentru 2.500 de lei, de ce să vii în sistemul educației. Să te țină părinții să predai?

Președintele Klaus Iohannis nu a avut treabă cu această situație. Am înțeles că are altă agendă.

Proiectul România Educată se face cu bani mulți și cu profesori foarte educați, nu cu pseudo cadre didactice", a declarat Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater.

 

×
Subiecte în articol: greva de avertisment
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close