Antena 3 CNN Actualitate Ce au ajuns să le ceară profesorii elevilor să aibă în rucsacul de urgență în caz de cutremur. Părinții sunt revoltați

Ce au ajuns să le ceară profesorii elevilor să aibă în rucsacul de urgență în caz de cutremur. Părinții sunt revoltați

După ultimele cutremure din România, profesorii le solicită elevilor să dețină în rucsacul de urgență diverse lucruri care îi revoltă pe părinți.

Ce au ajuns să le ceară profesorii elevilor să aibă în rucsacul de urgență în caz de cutremur. Părinții sunt revoltați
Sursa foto: Gettyimages | FatCamera
de Ioana Mircea    |    16 Feb 2023   •   21:21

Unii profesori le cer elevilor să aducă un rucsac de urgență la şcoală, după cutremurele care au avut loc în România săptămâna aceasta. Pe grupurile de părinţi au apărut deja neînțelegeri pentru că lista cu lucrurile necesare din acest rucsac s-a extins.

Pe lângă alimente şi schimburi, copiilor li s-a cerut să deţină bani, cheia de la casă şi adresa de domiciliu, fapt ce i-a revoltat pe părinți.

Apă, şosete de schimb, hârtie igienică, un aparat de radio cu tranzistor, faşă, plasturi la plic, cheia de la apartament cu adresa de locuinta si bani! Nu spune ce suma de bani, trebuie sa fie bani. Alţi copii mai mari ii terorizeaza pe cei mici. Ce ar lipisi, sa imi pun copilul in pericol!", a declarat Marius tatăl unui copil de clasa I, potrivit observtornews.ro.

Citește și: Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur. DSU: "Ne ajută să supravieţuim 3-5 zile, după un seism major"

Cu toate acestea, "un astfel de rucsac de urgenţă ne-ar ajuta să supravieţuim pentru 3-5 zile, după un cutremur major, dacă fiecare familie l-ar pregăti, spun cei de la DSU.

Fiecare familie trebuie să aibă un plan de urgență, dar și o trusă de supraviețuire care să conțină obiecte care să permită supraviețuirea pentru 3-5 zile.

Lucrurile pe care trebuie să le avem în rucsacul de urgență conform Departamentului pentru Situații de Urgență

1.Apă

2. Alimente cu un termen de valabilitate mai mare

3. Îmbrăcăminte și încălțăminte

4. Un sac de dormit

5. O trusă de prim-ajutor

6. Radio cu baterii, fluier, lanternă,

7. Articole de igienă

8. Acte personale

 

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close