Antena 3 CNN Actualitate Profesorii ar putea întrerupe cursurile joi, când Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei

Profesorii ar putea întrerupe cursurile joi, când Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei

Profesorii ar putea întrerupe cursurile joi, când Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2010   •   20:08

Profesorii ar putea întrerupe cursurile în toate unităţile de învăţământ din ţară, joi, când Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei. Potrivit liderului FSLI, Aurel Cornea, citat de Mediafax, profesorii vor merge la şcoală dar nu vor preda şi nu vor pune note.

Federaţiile din învăţământ au trimis o adresă membrilor de sindicat din ţară în care au recomandat întreruperea activităţii în toate unităţile de învăţământ în ziua în care Guvernul îşi angajează răspunderea pentru Legea educaţiei. Acest lucru este programat să aibă loc joi dimineaţă.

Aurel Cornea susţine că dascălii vor merge joi la şcoală, însă nu le vor preda elevilor, nu îi vor asculta şi nu le vor pune note.

Mai multe sindicate au anunţat că intră în grevă

Liderii sindicali din mai multe judeţe ale ţării au anunţat deja că vor intra în grevă. În Suceava, o parte dintre dascăli vor face grevă generală de o zi, iar în alte unităţi de învăţământ din judeţ profesorii vor fi în grevă japoneză de două ore, fără a fi afectate cursurile.

Şi cadrele didactice din mai multe unităţi şcolare din municipiul Galaţi au anunţat că vor fi în grevă. Totodată, în judeţul Harghita profesorii din mai multe şcoli vor intra în grevă de avertisment de două ore.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, joi, după ce miercuri moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie nu a trecut de Parlament. Sindicatele din învăţământ au criticat decizia Guvernului şi au arătat că procedura este neconstituţională şi va genera noi tensiuni interpartinice şi sociale.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close