Antena 3 CNN Actualitate Profesorii de la un liceu din Sulina nu şi-au primit salariile pe luna februarie

Profesorii de la un liceu din Sulina nu şi-au primit salariile pe luna februarie

Profesorii de la un liceu din Sulina nu şi-au primit salariile pe luna februarie
Sursa foto: Profesorii din Sulina nu si-au primit salariile pe februarie
22 Mar 2010   •   16:52
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Deşi profesorii din anumite zone ale ţării şi-au primit salariile înjumătăţite, iar aceştia împreună cu sindicatele din învăţământ continuă protestele legate de legea educaţiei, unele cadre didactice nu şi-au primit deloc salariile pe luna februarie. Antena3.ro a stat de vorbă cu un profesor al Liceului ?Jean Bart? din Sulina, judeţul Tulcea, care povesteşte cum el şi colegii lui nu şi-au primit banii pe luna trecută.

Profesorii de la Liceul ?Jean Bart? din Sulina nu şi-au primit drepturile salariale pentru luna februarie a acestui an, deşi ele trebuia să fe încasate de către profesori la începutul acestei luni, după cum spune pentru Antena3.ro Ioan Neaga, profesor de fizică la liceul din Sulina.

?Nu ne-am primit salariile pe februarie, atât noi, profesorii, cât şi personalul administrativ, deşi plata trebuia făcută pe data de 5 martie 2010. Conducerea şcolii ne-a informat că fondul destinat salariilor personalului liceului nostru nu acoperă decât 52% din necesarul anului 2010. Iar din partea conducerii licelului ?Jean Bart? am fost informaţi că s-au facut demersuri de suplimentare a fondurilor încă din luna ianuarie a acesui an, atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, cât şi la Ministerul Finanţelor Publice şi la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, fără a primi nici un răspuns?, spune Neaga pentru Antena3.ro.

Profesorii au încercat să protesteze, dar au fost întorşi din drum de către conducerea liceului la care predau.

?Luni, pe 15 martie am fost opt profesori care am protestat la începutul zilei, prin faptul că la primele două ore, între 7.30 şi 9.30 nu am intrat la cursuri să predăm. Dar conducerea şcolii ne-a recomandat că aceasta nu este o formă de protest adecvată şi că ar trebui să dăm în judecată Ministerul Educaţiei. Până acum nu ni s-a întâmplat aşa ceva, să nu ne primim salariile. Ne întrebăm dacă numai noi, cadrele didactice, avem obligaţii contractuale, iar Ministerul de resort şi Guvernul României nu au nicio obligaţie faţă de noi, adică cea de a ne plăti pentru munca pe care o prestăm?, mai spune profesorul de fizică pentru Antena3.ro.

Ioan Neaga adaugă pentru Antena3.ro că în liceul ?Jean Bart? din Sulina activează 60 de persoane, atât cadre didactice, de la educatori, învăţători şi profesori, cât şi personal administrativ.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close