Antena 3 CNN Actualitate Profesorii protestează faţă de asumarea răspunderii: Unii refuză să intre la ore, alţii recurg la greva japoneză

Profesorii protestează faţă de asumarea răspunderii: Unii refuză să intre la ore, alţii recurg la greva japoneză

Profesorii protestează faţă de asumarea răspunderii: Unii refuză să intre la ore, alţii recurg la greva japoneză
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Oct 2010   •   11:25

Profesorii au anunţat că ar putea întrerupe cursurile în toate unităţile de învăţământ din ţară, în ziua în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei şi cel puţin o parte dintre ei s-a ţinut de cuvânt. Mai mulţi profesori din localităţile Vulcan şi Lupeni din Valea Jiului au refuzat, joi dimineaţă, să intre la ore, declanşând astfel un protest spontan. La Sălaj, peste 4.000 de cadre didactice din au intrat, joi, în grevă japoneză, iar la Cluj dascălii vor picheta prefectura, informează Mediafax.

Mai mulţi profesori din Valea Jiului au refuzat, joi dimineaţă, să intre la ore. Cadrele didactice au declanşat un protest spontan faţă de intenţia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Legea educaţiei. Profesorii au semnat un tabel nominal pentru declanşarea unei acţiuni de protest, iniţiată spontan, au explicat directorii instituţiilor şcolare. Alţi colegi ai dascălilor din Lupeni şi Vulcan lor au intrat în clase, dar au refuzat să predea.

În judeţul Sălaj, mai mult de 4.000 de cadre didactice au intrat, joi, în grevă japoneză. Protestul are loc în toate cele aproximativ 500 de unităţi de învăţământ din judeţ. Cadrele didactice s-au prezentat la locurile de muncă şi îşi desfăşoară cursurile, însă poartă ecusoane sau banderole pe braţ.

Profesorii în grevă:


Membrii Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Clujean au decis ca , în ziua asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei, să picheteze Prefecturii Cluj.
La Suceava, 161 de şcoli au porţile închise pentru o zi. Profesorii îi acuză pe guvernanţi că îi ignoră atunci când vine vorba de deciizile majore care privesc educaţia,.

La Satu Mare, profesorii au hotărât încă de săptămâna trecută ca în ziua în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei să intre în grevă pentru o zi.

FSLI va lua în câteva zile o decizie în privinţa protestelor viitoare.

Încă un dascăl în greva foamei:



×
Subiecte în articol: asumarea raspunderii profesori guvern
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close