Antena 3 CNN Actualitate Profesorii protestează în faţa Ministerului Educaţiei

Profesorii protestează în faţa Ministerului Educaţiei

 Profesorii protestează în faţa Ministerului Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Mar 2011   •   09:29

Sindicaliştii din Învăţământ protestează, miercuri, în faţa sediului Ministerului Educaţiei. Dascălii sunt nemulţumiţi din cauza salariilor mici dar şi din cauza unor prevederi din Legea educaţiei. Protestul va începe la ora 12.30 la sediului Ministerului Educaţiei şi va dura două ore, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), protestul de la Ministerul Educaţiei va continua joi şi vineri.

Nemulţumirile profesorilor vizează prevederile Legii Educaţiei privind nereducerea cu două ore a normei didactice pentru personalul cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani şi gradul didactic I, structura ciclurilor de învăţământ şi componenţa consiliilor de administraţie ale şcolilor. O altă nemulţumire a dascălilor este legată de refuzul Ministerului Educaţiei de a recunoaşte încadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008.

În plus, sindicaliştii reclamă încălcarea prevederilor Legii 118/2010 potrivit cărora începând cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit să se revină la salariile din 2010. Profesorii mai susţin că este tergiversată elaborarea Regulamentului de acordare în 2011 a sporurilor pentru condiţii periculoase.

Legea educaţiei a intrat în vigoare la data de 9 februarie. 

 

×
Subiecte în articol: profesori protest Ministerul Educației
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close