Antena 3 CNN Actualitate Profesorii s-au trezit cu salariul redus pe februarie. Proteste în ţară, urmează greva generală

Profesorii s-au trezit cu salariul redus pe februarie. Proteste în ţară, urmează greva generală

Profesorii s-au trezit cu salariul redus pe februarie. Proteste în ţară, urmează greva generală
09 Mar 2010   •   13:53
Te numeri printre persoanele aflate în această situaţie? Eşti cadru didactic şi nu ţi-ai primit banii? Trimite-ne fluturaşul de salariu pe adresa [email protected]



Peste 2.000 de cadre didactice din judeţul Bihor sunt aşteptate să participe, marţi, la un miting de protest în faţa Prefecturii. Profesorii sunt nemulţumiţi că nu au primit salariul pe luna februarie şi nici cel de-al treisprezecelea salariu.

Proteste au fost şi în alte judeţe. 6.000 de cadre didactice din judeţul Buzău au fost marţi într-o grevă de avertisment.

Timp de două ore, profesorii din Buzău care au intrat în grevă de avertisment şi-au supravegheat elevii, fără a le preda. Ei sunt nemulţumiţi că salariile pe care trebuie să le primească pentru luna februarie au fost diminuate chiar şi cu 70 la sută.

Cadrele didactice ameninţă că, dacă până la sfârşitul săptămânii nu îşi vor încasa integral banii, vor recurge la greva generală.

Situaţia din învăţământ a stârnit nemulţumirea principalelor federaţii sindicale. În timp ce la Spiru Haret a fost declanşat un referendum intern pentru a se stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare, la FSLI are loc în această săptămână o şedinţă, în care va fi stabilit calendarul acţiunilor de protest.

Şi reprezentanţii Federaţia Educaţiei Naţionale se pregătesc de proteste. Ei sunt hotărâţi să declanşeze greva generală şi să nu le încheie elevilor situaţia şcolară.



Antena 3


×
Subiecte în articol: profesori protest grevă
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close