Antena 3 CNN Actualitate Profesorii şi sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă cu grevă generală

Profesorii şi sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă cu grevă generală

Profesorii şi sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă cu grevă generală
Sursa foto: proteste
21 Mar 2010   •   10:16

Discuţii, negocieri peste negocieri între sindicate şi premierul Emil Boc, dar rezultatul rămâne aproape neschimbat: sindicatele nu renunţă la protestele de amploare programate să înceapă din 25 martie. Şeful Guvernului a încercat să ajungă la o înţelegere cu sindicaliştii. S-a stabilit că marţi să aiba loc o nouă discuţie pe legea salarizării, în încercarea de a satisface partial cererile bugetarilor.

Premierul a anunţat că va prezenta sindicaliştilor un proiect de ordonanţă de urgenţă, care ar trebui să elimine discrepanţele dintre salariile bugetarilor.

Nemulţumiţi de rezultatul celor două zile de negocieri, profesorii îşi menţin programul de proteste anunţat.

În data de 25 martie, sindicaliştii din învăţământ vor organiza un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş de protest care se va încheia la Ministerul Educaţiei. În acelaşi timp va fi pichetat şi Ministerul Muncii. Dacă protestele rămân fără efect, pe 22 aprilie, va fi grevă generală în toate unităţile de învăţământ din ţară.

Şi sindicaliştii de la "Cartel Alfa" urmează să organizeze un miting în Capitală, chiar în ziua votului Legii pensiilor din Camera Deputaţilor.

La protest sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni. Confederaţia sindicală pregăteşte o grevă de avertisment la nivel naţional, începutul lunii mai.

Aceasta va fi urmată de grevă generală în a doua jumătate după cel mult două săptămâni.

Şi CNSLR-Frăţia va organiza acţiuni de protest. Peste 10.000 de sindicalişti urmează să participe, pe 1 mai, la un miting şi un marş între Parlament şi Guvern.

Antena 3


×
Subiecte în articol: negocieri profesori grevă Emil Boc miting
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close