Antena 3 CNN Actualitate Profesorii vor ca ei să fie cei care stabilesc directorii de şcoală şi nu primăria

Profesorii vor ca ei să fie cei care stabilesc directorii de şcoală şi nu primăria

Profesorii vor ca ei să fie cei care stabilesc directorii de şcoală şi nu primăria
Sursa foto: elev scoala
30 Mar 2009   •   13:24

Profesorii nu sunt de acord cu propunerea ca directorii de şcoli să fie numiţi de primari şi ameninţă cu blocarea anului şcolari dacă nu le se aplică majorarea promisă de salariu.
Sindicaliştii susţin că nu au fost consultaţi de minister în această privinţă şi legea privind învăţământul preuniversitar a fost trimisă în parlamentul fără acordul lor.
Astfel, pachetul elaborat de Ministerul Educaţiei ar urma să instituie o descentralizare mai mare şi să reducă slaba pregătire a elevilor şi abandonul şcolar masiv, scrie România Liberă..

Mai mult, în proiect se prevede recrutarea profesorilor de către fiecare şcoală, prin concurs. În acelaşi timp însă sindicaliştii din Educaţie pregătesc o grevă generală dacă nu se aplică majorarea salarială şi susţin că nu au fost consultaţi cu modificările ce se doresc a fi impuse.
Ei amintesc şi de posibila numire a directorilor de şcoală de către primari, ce ar duce la politizarea Educaţiei. "Se merge pe o idee de descentralizare complet greşită. Este clar că primarii vor să dispuna în totalitate de patrimoniul învăţământului şi să facă ce doresc cu el şi, culmea, ministrul Andronescu le face tot felul de promisiuni primarilor. Numirea directorilor de către primari înseamnă o politizare fără precedent a învăţământului. Directorul trebuie să fie cadru didactic numit prin concurs", declara liderul sindical Marius Nistor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close