Antena 3 CNN Actualitate Profesorii vor fi testaţi de psihologi în fiecare an, iar cei care refuză vor fi excluşi din învăţământ

Profesorii vor fi testaţi de psihologi în fiecare an, iar cei care refuză vor fi excluşi din învăţământ

Profesorii vor fi testaţi de psihologi în fiecare an, iar cei care refuză vor fi excluşi din învăţământ
Sursa foto: Profesor
07 Aug 2009   •   08:37


Profesorii vor fi testaţi de psihologi în fiecare an. Iar măsura este obligatorie. Cei care nu se vor supune noii măsuri vor fi daţi afară din învăţământ. Acreste prevederi apar în noul statut al cadrelor didactice.

Noul statut este clar: fiecare cadru didactic va prezenta un certificat medical şi de atestare psihocomportamentală. Acesta va fi eliberat de către un psiholog acredidat, în urma unei examinări riguroase. Cei care refuză testul pshihologic vor fi excluşi din învăţământ, susţine ziarul Gândul.

Nu vor mai putea profesa nici cei cărora în ultimii şapte ani li s-a desfăcut disciplinar contractul de muncă.

În cazul funcţiilor de conducere, respectiv director sau inspector, solicitantului i se interzice ocuparea unei alte funcţii de conducere similară în sistemul naţional de învăţământ. De asemenea, funcţiile de conducere în subordonare directă din aceeaşi unitate sau instituţie de învăţământ nu pot fi ocupate simultan de persoane care sunt în relaţie de rudenie de gradul I.

Schimbări apar şi la formarea iniţială a unui cadru didactic. Profesorii vor fi obligaţi să urmeze un stagiu practic de un an într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor. În acest sens se va constitui o reţea permanentă de şcoli unde viitorii profesori vor învăţa de la mentori cum să predea în învăţământ.

După stagiul practic, tânărul dascăl va da un examen ce va avea o etapă eliminatorie şi una finală.

Antena 3


×
Subiecte în articol: profesori psihologi cadre didactice
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close